SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İlçe Haberleri » Ağaçören Haberleri » Mekke’nin fethi Programına Davet

Mekke’nin fethi Programına Davet

A - +

Ağaçören Haberleri - 28.12.2015 - 8:40

Mekke’nin fethi Programına Davet

AGD Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi’den Mekke’nin fethi Programına Davet

AGD olarak her sene il ve ilçelerinde Mekke’nin fethi organizasyonlarını yapıyoruz. Aksaray da da geleneksel hale getirdiğimiz bu programımızı bu sene 6. Noktada aynı anda yapacağız. Milli ve manevi değerlerimizin hiçe sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz. AGD olarak gençlerimizin değerlerinin şuurunda olmaları ve kendi milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları için çalışmaya devam edeceğiz. Mekke’nin fethinde de bizim için büyük hikmekler vardır. Günümüz müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm müslümanların beyat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir müslümanın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.

Biz AGD olarak bu senede Aksaray Kültür Merkezinde gerçekten dolu dolu bir program hazırladık. Aksaraylı hemşerilerimizi aileleriyle birlikte bu coşku dolu fetih programımız da görmekten memnuniyet duyarız. 31 Aralık 2015 Saat:19.00.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021