SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında rahmet ve minnetle yad ediliyor

Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında rahmet ve minnetle yad ediliyor

A - +

Ana Manşet - 28.12.2023 - 8:08

Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında rahmet ve minnetle yad ediliyor

Doğum tarihi 20 Aralık, vefat tarihi ise 27 Aralık olan İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy, “20-27 Aralık tarihleri arasında ‘Mehmet Akif Ersoy’u anma Haftası” dolayısıyla da çeşitli etkinliklerle yad ediliyor.

Hafta münasebetiyle Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonun da kitap okuma etkinliği düzenlendi. Taptuk Emre Kitap Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ile yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun kaleme aldığı Akif Dede isimli kitabını etkinliğe katılan öğrencilere hediye etti. Etkinlikte daha sona 10 dakikalık okuma gerçekleştirdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Mehmet Akif Ersoy’un vatan sevgisi, milli değerlere olan bağlılığı ve edebi mirasına dikkat çekerek, milli şairin mirasını yaşatılması ve genç nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu; Mehmet Akif Ersoy’un Türk tarihinin en önemli şairlerinden olduğu kadar, önemli bir fikir ve düşünce adamı olduğunu ifade etti.

Vali Kumbuzoğlu; “Mehmet Akif Ersoy’un genel olarak eserleri ve düşünce yapısıyla Türk edebiyatının yanı sıra Türk milletinin milli mücadele dönemindeki ruhunu da yansıtmış, İstiklal Marşı ile Türk milletinin kalbinde ölümsüzleşmiştir. Kurtuluş Savaşı yıllarında, milletimize moral verecek, milletimizi cesaretlendirecek faaliyetlerde bilfiil bulunmuştur” dedi.

Kitap okumanın önemini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; etkinliğe katılan öğrencilerden kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi.

Kitap okuma alışkanlığı çok kıymetli ve değerli olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu: “Hangi yaşta olursanız olun kitap okumayı asla bırakmayın. Erken yaşta bol bol kitap okuma alışkanlığı kazanmalısın. Okulda, evde, sokakta, caddede kafede, otobüste, tatilde nerde olursak olalım. Kitabı çantamızdan eksik etmeyeceğiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021