ANKARA – BHA
Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin Türkçe söz varlığını belirlemek, geliştirmek ve takip etmek amacıyla hazırladığı Söz Varlığı Bilgi Ağı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Sistemin ekim ayında düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna tanıtılması planlanıyor.
Proje kapsamında ders kitapları, ders materyalleri ve etkinlik kitaplarında yer alan sözcük, terim, atasözü, deyim, kalıp söz, kısaltma ve özel adlar kullanım bağlamlarıyla birlikte kayıt altına alınıyor.
Yapay zeka desteğinin de kullanılacağı sistemde, kelimelerin hangi sınıf ve derslerde yer aldığı, kullanım sıklıkları ve farklı bağlamlardaki kullanımları analiz edilebilecek. Böylece öğrencilerin yaş ve sınıf düzeylerine göre Türkçe söz varlığının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülebilecek.
MEB’in açıklamasına göre sistemden öğretmenler, ders kitabı yazarları, araştırmacılar ve Bakanlık birimleri de yararlanabilecek. Proje kapsamında ilerleyen dönemde terim ve atasözlerine yönelik bilgi ağlarının da oluşturulması hedefleniyor.
“Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti Geliştirilmesi ve İzlenmesi” projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ile MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı’nın ekim ayında düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna tanıtılması planlanıyor.
Proje kapsamında öğrencilerin söz varlığının belirlenmesi ve izlenmesine yönelik bilimsel çalışmaların yanı sıra eğitim içeriklerinin niteliğinin geliştirilmesine, Türkçenin eğitim ortamlarında daha etkili kullanılmasına ve öğrencilerin söz varlığının planlı ve izlenebilir biçimde geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam edecek.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

04 Eylül 2026 Sivas Kongresi 107 yaşında

04 Eylül 2026 Başkan Güler’den Ordu’ya kış turizminde müjde

04 Eylül 2026 Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altınında güncel fiyatlar ne?
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
