23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

İSTANBUL-BHA
Kadıköy’de 24 Ocak’ta meydana gelen olayla ilgili yargılanan suça sürüklenen çocuklar (SSÇ) B.B. ve U.B. hakkında Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan verilen 24’er yıl hapis cezası, istinaf tarafından hukuka uygun bulundu.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında herhangi bir isabetsizlik olmadığına hükmederek, sanıklar B.B. ve U.B. yönünden yapılan istinaf başvurularını esastan reddetti.
Daire, aynı dosya kapsamında yargılanan M.A.D. ve A.Ö. hakkında “çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım”dan verilen beraat kararlarını da kanuni çerçevede uygun buldu. Bu sanıkların daha ağır cezalandırılması gerektiği yönündeki istinaf talepleri de yerinde görülmeyerek reddedildi.

Katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesinin vekillerinin, B.B. ve U.B.’nin birden fazla nitelikli halden en üst sınırdan cezalandırılması gerektiği yönündeki itirazları da istinafça kabul edilmedi.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, istinaf başvurularının esastan reddine karar verirken, dosyada temyiz yolunun açık olduğunu belirtti. Davaya ilişkin nihai kararı Yargıtay verecek.
Hazırlanan iddianameye göre, Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak için Kadıköy Hasanpaşa’daki tarihi salı pazarına gitti. Burada B.B. ve U.B. ile karşılaşan Minguzzi, yaşanan tartışmanın ardından önce itildi, ardından bıçaklı saldırıya uğradı.
Adli Tıp Kurumu raporunda, Minguzzi’nin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yarası bulunduğu, ölüm nedeninin iç organ yaralanması olduğu belirtildi. Hastanede 17 gün yaşam mücadelesi veren Minguzzi, 9 Şubat’ta hayatını kaybetti.
Yerel mahkeme, 21 Ekim’de açıkladığı kararında B.B. ve U.B.’yi 24’er yıl hapis cezasına çarptırmış, M.A.D. ve A.Ö.’nün ise beraatine hükmetmişti. Karar, savcılık ve katılanlar tarafından istinafa taşınmıştı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Ekim 2026 Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:18 Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
15:52 Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
14:35 Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
14:32 Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
14:19 Beşir Atalay’ın Kırıkkale’nin tarihini anlatan eserleri tanıtıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
