MALATYA – BHA
Resmi Gazete’de yayımlanan 5 Haziran tarihli ve 11409 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında ilçede geniş kapsamlı arazi düzenleme çalışmaları hayata geçirilecek.
Karar doğrultusunda Akçadağ’a bağlı Aktepe, Altınlı, Başpınar, Bölüklü, Büyükimiş, Dedeköy, Doğu, Eğin, Gölpınar, İkinciler, Kotangölü, Kömekavak, Kültür, Muratlı, Ören ve Sahilköy mahalleleri proje alanı içerisinde yer aldı.
Çalışmaların Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanun kapsamında yürütüleceği belirtildi. Proje ile birlikte kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin uygulanacağı ifade edildi.
Ayrıca, proje kapsamında kriterlere uygun olmayan bazı alanların toplulaştırma dışında bırakılabileceği kaydedildi.
Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, kararın ilçe için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilçemizdeki 16 mahallemizde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin uygulanması kararlaştırılmıştır. Bu önemli kararın ilçemize, üreticilerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Diğer mahallelerimizin de benzer hizmetlerden faydalanabilmesi adına çalışmalarımızı ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. İlçemize gösterdiği destek ve ilgiden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
27 Temmuz 2026 Giresun Merkez ve Bulancak ilçesinin su sorunu çözülüyor
27 Temmuz 2026 Temmuz ayı güven endeksleri belli oldu
27 Temmuz 2026 MTV’nin ikinci taksitinde geri sayım başladı
27 Temmuz 2026 Giresun Sokak Basketbolu Şampiyonası sona erdi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 CHP TBMM Grubu’nda yeni yönetim belirlendi: Faik Öztrak Grup Başkanı oldu
0:00 CHP etkinliğindeki “figüran” iddiasında soruşturma düğmesine basıldı
0:00 Bakan Gürlek: Bağış istismarı ve yasa dışı bahisle mücadelemizi sürdürüyoruz
0:00 Gülistan Doku soruşturmasında 18 şüpheli daha gözaltına alındı
0:00 Elvan Işık Gezmiş’ten TMO’ya çağrı: “Fındıkta Taban Fiyat En Az 350 TL Olmalı”
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
