SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlık » Maden Suyu Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

Maden Suyu Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

A - +

Sağlık - 22.11.2021 - 11:23

Maden Suyu Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

Gün içerisinde vücuttan çeşitli şekilde atılan su ve mineralleri yerine koymak için günde 1-2 şişe maden suyu içebilirsiniz. Peki maden suyu alırken nelere dikkat etmeliyiz? Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın maden suyu seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sıraladı.

“SODYUM DİYETİNE UYGUNDUR” İBARESİ OLAN MADEN SUYUNU TERCİH EDİN

Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alınması yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmeli. Ayrıca fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketiminizi sınırlamalı veya düşük sodyumlu olanları tercih etmelisiniz. Düşük sodyumlu maden suyu etiketlerinde “Sodyum diyetine uygundur” ibaresi bulunmaktadır.

‘’KAYNAĞINDAN İŞLEM GÖRMEDEN ŞİŞELENEN MADEN SUYUNU TÜKETİN’’

Kaynağında tam otomatik makineler ile el değmeden şişelenen maden sularının alınması, maden suyunun yapısının bozulmadan ve herhangi bir fiziksel işlem görmeden ambalajlanarak tüketiciye sunulmaktadır. Bazı maden suyu şişelerinin üzerinde “ozonla zenginleştirilmiştir.” ibaresi yer almakta ve fiziksel bir ön işlemden geçirildiği kastedilmektedir. Kaynağından işlem görmeden şişelenen madensularının tüketilmesi önerilmektedir.

‘’MADEN SUYUNU SOĞUK İÇİN’’

Mineralli sular da dahil tüm “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi de içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin soğukta daha iyi korunabilmesinden kaynaklanmaktadır. Kaynağından soğuk olarak çıkan maden sularında karbondioksit oranı bu nedenle sıcak çıkan maden sularına göre daha fazladır. Kaynağından soğuk çıkan maden sularını kaynaktan içtiğinizde doğal karbondioksitin yüksek olması nedeniyle keyifle içebilirsiniz.

Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın maden suyu seçerken dikkat edilmesi gerekenleri 3 maddede özetlerken sözlerini şöyle tamamladı:’’ Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan biri olarak dünyada soğuk yüzeye çıkan ender maden suyu kaynağına sahibiz. Sıfır bakterili ve nitrit bulundurmayan Ca-HCO3 tipi olan maden suyumuz, litresindeki sodyum miktarı 20 mg’ dan az olduğu için sodyum diyeti yapanların rahatlıkla tüketebileceği bir yapıdadır. İçerdiği minerallerle birlikte hamile ve çocukların güvenle tüketebileceği bir içecektir’’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021