SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Kuyumcular Yetki Belgesi İle Belgelendiriliyor

Kuyumcular Yetki Belgesi İle Belgelendiriliyor

A - +

Ana Manşet - 26.11.2021 - 9:55

Kuyumcular Yetki Belgesi İle Belgelendiriliyor

Aksaray Valiliğinden yapılan açıklamada; Bilindiği üzere, 14.01.2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik 14.04.2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bahse konu Yönetmelikte, kuyum ticaretinin, yalnızca yetki belgesine sahip kuyum işletmeleri tarafından yapılacağı hüküm altına alınmış olup yetki belgesinin, kuyum işletmesinin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden verileceği, yenileneceği ve iptal edileceği hususuna yer verilmiştir. Bu doğrultuda, anılan Sistem, 23.9.2021 tarihi itibarıyla uygulamaya alınmıştır. Bununla birlikte, Yönetmelikte, faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31.12.2021 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerektiği hükmü yer almaktadır.

Kuyum işletmesine yetki belgesi verilebilmesi için aranan şartlar yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilmiş olup, yetki belgesi başvurusu yetki belgesi verilmesinde aranan şartların taşındığını gösteren belgeler ile birlikte https://ktbs.ticaret.gov.tr adresinde yer alan Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden yapılacaktır. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle faaliyette bulunan kuyum işletmelerinin 31.12.2021 tarihine kadar durumlarını bu yönetmeliğe uygun hale getirerek yetki belgelerini almaları gerekmektedir.

Bu kapsamda, Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden yetki belgesi sayılarına bakıldığında İlimizde söz konusu sayıların istenilen seviyenin altında olduğu tespit edilmiş olup, mağduriyetlerin yaşanmaması için faaliyette bulunan kuyum işletmelerinin 31.12.2021 tarihine kadar durumlarını bu yönetmeliğe uygun hale getirerek yetki belgelerini almaları gerekmektedir.

İlimizde kuyum ticareti ile ilgili faaliyette bulunan işletmelere ilanen duyurulur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021