SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kurgusal Duruşma Bölge Yarışması Aksaray’da Yapılacaktır

Kurgusal Duruşma Bölge Yarışması Aksaray’da Yapılacaktır

A - +

Aksaray Haberleri - 30.04.2015 - 11:24

Kurgusal Duruşma Bölge Yarışması Aksaray’da Yapılacaktır

*Aksaray Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Bölgesi elemelerinde; Ankara, Aksaray, Kayseri, Konya, Kırıkkale ve Sivas olmak üzere 6 Baro yarışacak.

TÜRKİYE’NİN YEDİ BÖLGESİNDE

AYNI DURUŞMA CANLANDIRILACAK

Aksaray Baro Başkanı

Av. Levent Bozkurt;

‘Türkiye çapında ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması İç Anadolu Bölge Elemelerine ev sahipliği yapmaktan dolayı heyecanlıyız. İlk olarak geçen sene düzenlenen yarışmada Aksaray Barosu Stajyer Avukatları Türkiye Şampiyonu olarak hukuk camiamıza ve şehrimize büyük bir onur yaşatmışlardı. Baromuzun başarısı nedeniyle bölge elemeleri bu sene ilimizde gerçekleştirilecektir.

Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacak. Organizasyonda ve yarışma sürecinde görev alan bütün meslektaşlarıma başarılar diliyor emekleri için teşekkür ediyorum.’ şeklinde açıklama da bulundu.

Aksaray Barosu Staj Eğitiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

Av. Ramazan Erhan Toprak;

‘ Organizasyon için yaklaşık olarak iki aydır hazırlıklarımızı yapıyoruz. Aksaray Baromuzu yarışmada Stj, Av. Neslihan Yalçın, Stj Av. Merve Örün, Stj. Av. Fatma Ateş temsil edecekler. Başta staj eğitimi komisyonu başkanımız Av. Zeynep Özlem Çankaya olmak üzere gerek yarışma organizasyonunda gerekse eğitim çalışmalarında emeği geçen bütün meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri 2-3 Mayıs 2015 tarihlerinde, yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak yapılacak. Yurt genelini kapsaması nedeniyle başkaca bir örneği bulunmayan Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk aşamasında 47 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar, aynı olay metni üzerinden yarışacak. Çekecekleri kura sonucuna göre iddia veya savunma yapacak olan takımlara, yargıç masasına oturan jüri üyeleri puan verecek. Bölgelerde birinci olan takımlar, 17-18 Ekim 2015 Tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile ilk üç dereceye girme mücadelesi verecekler. Aksaray Barosu olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Yeniden şampiyon olmak istiyoruz ve buna inanıyoruz.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021