İSTANBUL-BHA
Fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve yetki belgesiz faaliyet gösteren firmalara idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23-31 Mayıs tarihleri arasında otobüs seferleri ve işletmelerine yönelik denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine aykırı şekilde yüksek fiyatla bilet satışı yapan firmaların tek tek inceleneceğini ifade ederek, gerekli idari para cezalarının uygulanacağını söyledi.
Türkiye genelinde tarifeli yolcu taşımacılığı yapan tüm firmaların denetime tabi tutulacağını belirten Uraloğlu, denetimlerin hem sahada hem de elektronik sistemler üzerinden gerçekleştirileceğini kaydetti. Özellikle B1 ve D1 yetki belgeli taşımacıların yakın takibe alınacağı belirtilirken, denetimlerde U-ETDS sistemi aktif olarak kullanılacak.
Bayram süresince şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yoğunluk beklendiğini ifade eden Uraloğlu, yolcu terminalleri, yol kenarları ve karayolu denetim istasyonlarında kontrollerin artırılacağını söyledi.
Denetimlerde önceliğin;
olacağı bildirildi.
Bakan Uraloğlu, otobüs taşımacılığı alanındaki denetimlerin yalnızca bayram dönemini kapsamadığını vurgulayarak, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması amacıyla ülke genelinde kontrollerin etkin şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
20 Mayıs 2026 17 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 122 gözaltı
20 Mayıs 2026 Ferdi Kadıoğlu, Brighton’da sezonun oyuncusu seçildi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Aston Villa, Beşiktaş Park’ta Avrupa Ligi şampiyonu oldu
0:00 Ilıcalar’da çocuklar tuvalle buluştu
0:00 Giresun’un Japon Kardeş Şehri Sagae dostlu anıtı törenle açıldı
0:00 Başkan Gencan’dan kadın girişimci Eraslan’a anlamlı ziyaret
0:00 Erzurum Sanayi’de trafo patladı: Alevler keresteciler Sitesi’ni sardı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
