SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Kendi İşini Kurmak İsteyene İŞKUR’dan 150.000 TL Hibe Desteği

Kendi İşini Kurmak İsteyene İŞKUR’dan 150.000 TL Hibe Desteği

A - +

Ana Manşet - 05.06.2023 - 21:01

Kendi İşini Kurmak İsteyene İŞKUR’dan 150.000 TL Hibe Desteği

Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan Engelli ve Eski Hükümlü statüsündeki girişimci vatandaşlarımıza yönelik 2023/2. Dönem Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Başvuruları alınmaya başlamıştır. Bu doğrultuda Engelli ve Eski Hükümlü statüsündeki girişimci vatandaşlarımıza 150.000 TL’ye kadar, hibe desteği sağlanabilecektir. Proje başvuruları 9 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecektir.

Yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlara uygun olarak Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:

  1. a) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 10.000 TL.
  2. b) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 30.000 TL. (tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde kira desteği sağlanmadığından en fazla 15.000 TL.)
  3. c) Demirbaş desteği: Tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dâhil en fazla 90.000 TL, diğer sektörlere ait projelerde sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 110.000 TL destek verilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 9 HAZİRAN 2023

Engelli hibe desteği başvuruları, 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. AKSARAY İŞKUR tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler sistem üzerinden iade edilecektir. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden 3 Temmuz 2023 tarihine kadar tekrar gönderilebilecektir. Bu tarihten sonra eksikliklerin hiçbir şekilde tamamlanması mümkün değildir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde, eski hükümlü girişimciler projelerini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2023-2-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/ internet adresinde yer alan “Proje Başvuru Rehberi” nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile AKSARAY İŞKUR’a iletmesi gereklidir. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmaz ve proje sahibine iade edilir.

Detaylı bilgiler için 0 382 213 50 92 (dahili 1812-1814) numaralı telefona ulaşılabileceği gibi AKSARAY İŞKUR’da ücretsiz hizmet veren Proje Destek Ofisi ile girişimci vatandaşlarımızın iletişime geçmeleri önem arz etmektedir.                                                                      Mahmut AKKUŞ                                                                                                    Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021