SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kemoterapi İlaçları Artık Hastaneden Verilecek

Kemoterapi İlaçları Artık Hastaneden Verilecek

A - +

Aksaray Haberleri - 03.07.2015 - 12:21

Kemoterapi İlaçları Artık Hastaneden Verilecek

Aksaray SGK il müdürü Saffet Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada ;
Sağlık Uygulamaları Tebliğinin 4.1.11- Hastanelerce Temini Zorunlu Kemoterapi İlaçları Listesi (Ek-4/H);yalnızca hastane ortamında parenteral yoldan uygulanan, bu nedenle de hastanelerde bulundurulması zorunlu olan ilaçlar içermektedir.

1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren tüm Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde kemoterapi ilaçlarının hastanelerce temin edilmesi uygulamasına geçilmiştir.

Söz konusu ilaçlar, kemoterapi tedavisinde kullanılan tüm ilaçları kapsamamaktadır. SUT’ ta yer verilen bu ilaçlar; yalnızca hastane ortamında damar yolundan uygulanması, özel koşullarda saklanması ile taşınması gereken ve tamamına yakını ithal olan ilaçları içermektedir.

Ancak istisnai durumların söz konusu olması ve ilaçların Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerce temin edilememesi halinde; olası hasta mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla hastaların tedavisinde kullanılacak EK 4/H listesi ilaçları Hekimler tarafından yatan hasta reçetesi veya günübirlik tedavi reçetesi düzenlenmesi suretiyle eczanelerden temin edilebilecektir. Bu şekilde temin edilen ilaçların bedelleri ise SGK tarafından hastanenin alacağından mahsup edilecektir.

Bu uygulama da Kurum olarak amacımız;

* Hastaların, eczanelerden ilaç temini ve saklanması konusunda yaşadıkları sorunların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

* Hastanın kilosuna göre uygulanan ilaçların bir kutusunun tek bir hastaya fazla gelmesi nedeniyle, yeni uygulama ile bir hastadan artan ilaçlar diğer hastalara kullanılabilecek. Böylece ciddi şekilde ilaç israfının önüne geçilmiş olunacak.

Bu uygulama, daha sıhhatli bir geçişi sağlamak amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihine ertelenmiş bulunmaktadır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021