ELAZIĞ-BHA
Devlet Su İşleri yetkililerince alınan karar doğrultusunda barajın 6 tahliye kapağı açılırken, saniyede 361 metreküp su bırakıldığı bildirildi.
9 Eylül 1974’te işletmeye alınan Keban Barajı ve HES’te, bölgede etkili olan yağışlar ile dağlardaki karların erimesi sonucu rezervuarlara yüksek debili su girişi yaşandı. Toplam 8 ünitesi ve 1330 megavat kurulu gücü bulunan tesisin su kotunun maksimum seviyeye yaklaşması üzerine olası taşkın riskine karşı tahliye kapakları devreye alındı. Baraj kapaklarının daha önce 1993, 2004 ve 2019 yıllarında açıldığı öğrenildi.
Böylece 2026 yılında gerçekleştirilen tahliye işlemi, son 33 yılda dördüncü kez uygulanmış oldu.
Tahliye kapaklarının açılmasıyla oluşan güçlü su akışı, bölgeye gelen vatandaşların da ilgisini çekti. Çok sayıda kişi o anları cep telefonlarıyla kayda aldı.
Gaziantep’ten Giresun’a giderken Keban ilçesinde mola veren Özcan Karadere, kapakların açılacağını duyunca bölgede beklediklerini belirterek, kurak geçen yılların ardından barajların dolmasının sevindirici olduğunu söyledi. Vatandaşlardan Ercan Tuncel ise Keban Barajı’nın Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olduğunu ifade ederek, su seviyesinin yeniden maksimum kotlara ulaşmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.
Tahliye sürecini DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Açıkgöz, Keban Belediye Başkan Vekili Abdullah Demir, Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali İşletme Müdürü Bekir Kaya ile çeşitli kurum temsilcileri yerinde takip etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Antalya’da Orman yangını alarmı
29 Haziran 2026 Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
