SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Kars’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kutlandı

Kars’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kutlandı

A - +

Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00

Kars’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kutlandı

KARS – BHA 

Bedesten bölgesinde kurulan bilgilendirme stantlarıyla başlayan etkinlikler, toplumda otizme yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledi. Kars Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen program, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, eğitimciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik alanında kurulan stantlarda, otizm spektrum bozukluğu hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı, uzmanlar tarafından vatandaşlara birebir bilgilendirme yapıldı. Aileler, çocuklar ve gençlerin de ilgi gösterdiği programda, otizmin erken tanısının önemi ve eğitim süreçlerinin gerekliliği vurgulandı.

Program kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikler, katılımcılara hem öğretici hem de duygusal anlar yaşattı. Otizmli bireylerin hazırladığı el emeği ürünler sergilenirken, onların sosyal hayata katılımını destekleyen çalışmalar da tanıtıldı. Ayrıca günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Yetkililer yaptıkları açıklamada, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğuna dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerinin bu konuda bilinçlenmesinin önemine vurgu yaptı. Eğitim, sevgi ve anlayışla otizmli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılabileceği ifade edildi. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinlik, Kars’ta toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlarken, otizmli bireylerin yaşamlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021