SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karataş’ta Taş Ocağı istenmiyor

Karataş’ta Taş Ocağı istenmiyor

A - +

Aksaray Haberleri - 07.11.2019 - 11:39

Karataş’ta Taş Ocağı istenmiyor

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmalarında söz alarak Karataşlıların yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirdi.

EREL ’in yapmış olduğu konuşmada;

“Aksaray’ımızın merkez Karataş köyü sınırları içerisinde özel işletmelere ait 4 adet taş ocağı bulunmaktadır. Bu taş ocaklarının işletilmesine köy halkının rızası olmamasına rağmen bir yenisi daha eklenmekte yani 5’inci taş ocağı açılmak istenmektedir. 5’inci taş ocağının işletilebilmesi için köy tarlalarından ve köy merasından yaklaşık 5 kilometre yol istenmektedir. Geçim kaynağı sadece tarım ve hayvancılık olan Karataş köyünün hayvan otlaklarının da zarar göreceği, dinamitle yapılan patlatmayla hayvanların tedirgin olduğu, bu patlatmayla hayvanların içme suları ve bazı binalarda çatlakların oluştuğu da gözlenmektedir.

Yine, ağır iş makinelerinin çıkarmış olduğu tozlardan dolayı bağ bahçe ve tarladaki ürünler zarar görmektedir. Yaklaşık bine yakın nüfusuyla Karataş köylülerimiz mağdur durumdadır.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021