SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz

Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz

A - +

Aksaray Haberleri - 01.02.2021 - 22:29

Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz

“Kamu kaynaklarının birilerinin zenginlik kapısı haline gelmesine asla müsaade edilmemelidir.”

HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, yaptığı açıklamada hükümet, halk adına harcadığı her bir liranın sadece emanetçisidir. Devlet görevlilerinin, konumlarını zenginleşme aracı olarak kullandığının tespiti halinde ilgililerden hesap sorulmasının önünde hiçbir engel olmamalıdır. Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine ve birilerinin zenginlik kapısı haline gelmesine asla müsaade edilmemelidir, dedi.

Hem merkezi hem de yerel yönetimler halka ait olan bütçeyi, halkın yararına kullanmakla yükümlüdür, diyen Kalkan, ” Uluslararası Şeffaflık Örgütünün açıkladığı 2020 yılı yolsuzluk algı endeksinde Türkiye 40 puanla 86. sırada yer almış ve Avrupa ülkeleri arasında son sıraya yerleşmiştir. Şeffaflık örgütü açıklamasında; açıklık, şeffaflık ve hukuk devleti olmaktan uzaklaşıldıkça yolsuzlukla mücadele kabiliyetinin düştüğüne işaret edilmektedir. Bu tür uluslararası raporların değerlendirmelerinin objektifliği elbette tartışılabilir. Bununla birlikte konu hakkında yaklaşık bir bakış açısı oluşturduğu da inkâr edilemez. Hem merkezi hem de yerel yönetimler halka ait olan bütçeyi, halkın yararına kullanmakla yükümlüdür. Kamu kurumları, ancak şeffaflık ilkesi ve kamu yararı ölçüsü gözetilerek harcamalar yapabilir. Gelir gider dengesini gözetme, adaleti koruma ve İsraftan kaçınma, bu yükümlülüğü yerine getirmenin temel prensipleridir.” ifadelerine yer verdi.

Kamu kurumlarının israftan sakınmadığı, devletin halk ile empati kurmak ve kriz ile mücadele adına kendi harcamalarında tasarruf etmeyi aklına bile getirmediğini ifade eden Kalkan, “Sayıştay raporları birçok kamu kurumunun ölçüsüz harcamalarını gözler önüne sermektedir. Herkese açık olması gereken ihaleler ve ihaleleri alan holdingler hususu tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Oysa hükümet, halk adına harcadığı her bir liranın sadece emanetçisidir. Devlet görevlilerinin, konumlarını zenginleşme aracı olarak kullandığının tespiti halinde ilgililerden hesap sorulmasının önünde hiçbir engel olmamalıdır. Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine ve birilerinin zenginlik kapısı haline gelmesine asla müsaade edilmemelidir.” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021