SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İşkur’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

İşkur’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 02.06.2020 - 15:27

İşkur’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra ZÜMRÜT SELÇUK öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında; engelli vatandaşlarımız aktif işgücü programlarından ve hibe destekleri projelerinden etkin bir şekilde yararlanıyorlar. İŞKUR olarak amacımız verilecek desteklerle birlikte kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla hibe destekleri sunmaktır.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik olarak hibe desteği programları yılda iki kez düzenlenmektedir. Bu doğrultuda son 3 Proje çağrı döneminde 179 Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşımız 50.000 TL’ye kadar hibe desteğinden yararlanarak farklı sektörlerde kendi işlerinin patronu oldular.

Yeni Çağrı döneminde de (2020/2.dönem) yeni engelli ve eski hükümlü girişimci adayları için müracaat tarihi 08 Haziran 2020 olup, son müracaat tarihi 17 Temmuz 2020’dir.

DESTEKLENECEK PROJELER

Desteklenecek Projeler başlıca; Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmasına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumlu sağlanmasına yönelik projeler, Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırıcı mesleki eğitimle yönelik projeler ve korumalı işyeri desteğine yönelik projelerdir.

KİMLER BAŞVURACAKLAR

Kimler başvuru yapabilir; Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları iş yerleri, Üniversiteler, Belediyeler, Kamu kurumları, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler.

65.000 TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Dezavantajlı gruplarda yer alan Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlara verilen 50.000 TL’ye kadar Hibe Desteği 65.000 TL’ye çıkarıldı. Böylece engelliler için kuruluş işlemleri amacıyla 5.000 TL, İşletme gideri desteği için 15.000 TL, Kuruluş desteği için 45.000 TL olmak üzere toplamda 65.000 TL’lik hibe desteği mevcuttur. Eski hükümlü vatandaşlarımıza ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan kuruluş desteği verilecektir.

2020 /1. DÖNEMİNDE 13 PROJE ONAYLANDI

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne son çağrı döneminde müracaat eden 10 engelli ve 3 eski hükümlü vatandaşımızın projeleri onaylanarak 65.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlanacaktır. Böylelikle son dönemde toplam 179 Engelli ve eski hükümlü kendi işinin patronu oldu. Yeni girişimcilerimize 6. Engelliler zirvesinde hibe çeki dağıtım töreni gerçekleştirilecektir. Ayrıca 6. Engelliler zirvesinde meslek edindirme kursları kapsamında belge ve başarılı engelli sporculara ödüller verilecektir.

HİBE DESTEĞİ SON MÜRACAAT TARİHİ 17 TEMMUZ 2020

Hibe projelerinden ön koşulu olan Girişimcilik kursları için e-devlet üzerinden müracaat gerçekleştirerek girişimci adayları 4 günlük sürecek uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına online katılmak için e-devlet’e müracaat etmeleri gerekmektedir. Proje sahipleri projelerini 17 TEMMUZ 2020’ye kadar İŞKUR’a teslim edeceklerdir. 2020 yılı 2. Dönem Başvuru Rehberine Eski Hükümlü ve Engelli vatandaşlarımız bizzat İŞKUR’a gelip ulaşabilecekleri gibi www.iskur.gov.tr adresinden duyurular kısmından ulaşabilirler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021