SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İl Genel Meclisinden Cafe Down’a Çıkarma

İl Genel Meclisinden Cafe Down’a Çıkarma

A - +

Aksaray Haberleri - 10.04.2015 - 9:45

İl Genel Meclisinden Cafe Down’a Çıkarma

Özel çocuklarımızın hizmet ve sunumunu yaptığı Türkiye’de ilklerden olan Down Cafe’ye ziyaret kapsamında İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldılar.

Spor Kulübü Başkanı Cem Elibol Aksaray’da uygulanan başka bir örneği de olmayan Down Cafe’ nin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ticari bir kaygı gütmeden sabah kahvaltısı, pasta çeşitleri, çay, kahve ve diğer içecek çeşitlerinin satışa sunulduğu Down Cafe’nin işletmeciliğini ‘Down Sendromlu’ gençlerin yaptığını ve Öğrencilerin, Down Cafe projesi ile, üretici ve mutlu birer vatandaş olarak yetişmeleri, iş sahibi olabilmeleri, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilmeleri, işbirliği içinde çalışabilmeleri, çevresiyle uyum sağlayabilmeleri, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, temel yaşam becerileri kazanmalarının amaçlandığını belirten Cem Elibol, “öğrencilerimizin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilen, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, iş birliği ile çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini amaçlayan, bunun yanında kendi ayakları üstünde durabilen temel yaşam becerilerini kazanmış yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda iş ve meslek alanlarına ve yaşama hazırlanmalarını sağlayan bir eğitim kurumuyuz. Ayrıca özel eğitim gerektiren bireylerin uyum içerisinde toplumsal yaşama katılarak üretimde bulunduklarını topluma göstermek istiyoruz” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün’de yaptığı açıklamada ; İl Genel Meclisinin toplumun tüm sorunlarına duyarlı olduğunu belirterek Aksaray’ın sorunlarının yanı sıra otistik ve engelli yavrularımızı da ziyaret ederek onlara destek verdiklerini kaydetti. Özel çocuklarımıza yardım ve bağış yerine elbirliği ile istihdam edilmelerinin sağlanması toplumsal barış için çok önemli olduğunu belirten Tüzün, İl Genel Meclisinin bu merkezde bulunan engelli yavruların sevgiyle ve toplumla iç içe yaşamalarına katkı koymak amacıyla ziyaretlerine devam edeceklerini belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021