SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi İçin Protokol İmzalandı

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi İçin Protokol İmzalandı

A - +

Ana Manşet - 25.01.2023 - 8:18

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi İçin Protokol İmzalandı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yenilikçi projelerinden olan Ihlara Vadisi Cam Teras projesi için Aksaray Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi, bünyesinde birçok tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduruyor. Şehrin tüm güzelliklerini ortaya çıkartmak için projeler üreten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisini dünyaya tanıtmak amacı ile açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesini hazırladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 18 Milyon TL maliyet ile hayata geçirilecek olan Cam Teras projesinin desteklenmesi için birçok girişimde bulundu. Başkan Dinçer’in girişimleri sonucu Ahiler Kalkınma ajansı ile iş birliği protokolü imzalandı. Şehrin turizm değerlerini artıracak projeye Ahiler Kalkınma ajansı 9 Milyon TL hibe desteği sağlayacak. Aksaray Belediyesi’nin merakla beklenen Cam Teras projesine Ihlara Belediyesi’de tam destek veriyor.

Ihlara Vadisi üzerinde belirlenen noktada hayata geçirilecek olan Cam Teras, Vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan yukardan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisinin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası amfi tiyatro ve kafeteryanın da yapılması planlandı.

Aksaray Bilim Merkezinde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara vadisine yapılması planlanan Cam Teras projesinin şehrin turizm gelirlerine ciddi oranda katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Ihlara Vadimizin hem inanç hem de doğa turizmi açısından önemini biliyoruz. Yıllık 1 Milyon üzerinde yerli yabancı turist vadiyi ziyaret ediyor. Cam teras ve kafeterya projemizi vadinin en uygun noktasına hayata geçirerek ziyaretçilere vadinin seyir keyfini yaşatmak istiyoruz.

Biz Ihlara Vadisini Kapadokya’nın incisi olarak tanımlıyoruz. Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma bölgesi, aynı zamanda doğal ve kültürel varlıklar açısından tarihi öneme haiz olduğu için bu projemizin hazırlanması, onayı ve kabul süreci biraz zaman aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile sürekli görüşmeler gerçekleştirdik. Gerekli izinlerin alınmasından tutun da yer tahsisi konusuna varıncaya kadar uzun bir süreci geride bıraktık. Güzel bir proje ortaya çıktı. Bugünde Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Bekir Varol ile protokol imzaladık. Projemize destek veren Ahiler Kalkınma Ajansına ve Ihlara Belediye Başkanımız Ahmet Dinç’e teşekkür ediyorum. Ihlara Vadisi Cam Teras projesinin şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021