SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH’dan Doğu Türkistan için Hasandağı Zirve Tırmanışı

İHH’dan Doğu Türkistan için Hasandağı Zirve Tırmanışı

A - +

Aksaray Haberleri - 22.01.2019 - 10:23

İHH’dan Doğu Türkistan için Hasandağı  Zirve Tırmanışı

İHH Merkez Acil Yardım Arama Kurtarma ve Aksaray Ekibi tarafından Doğu Türkistan için Hasandağı zirve tırmanışı yapıldı.
2017 Nisandan itibaren Müslümanların toplama kamplarına hapsedilmesinin insanlık dışı bir hareket olduğu ve 1949dan beri süregelen baskıların son bulması için tertiplenen tırmanış büyük takdir topladı.
Tırmanış ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN amaçlarının Doğu Türkistan’lı Müslümanların maruz kaldıkları zulmü gündeme taşımak olduğunu söyledi. 20 ile 40 yaş arasındaki erkeklerin toplandığı kampların derhal kapatılmasını talep eden Özkan, Türkiye ve Dünya müslümanlarının artık birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin zaruri olduğunu belirtti. Özkan, birlikte hareket eden 2 milyar İslam aleminin karşısında hiçbir ülkenin zulüm yapmaya cesaret edemeyeceğini vurgulayarak, etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi.
Tırmanış ile ilgili açıklama yapan İHH Acil Yardım Arama Kurtarma Genel Koordinatörü Erdal ALTINTAŞ, Doğu Türkistan’da dünyaya kapalı büyük acıların yaşandığını ve bir an önce bunu sona ermesi için Çin üzerinde toplumsal baskı oluşturmak istediklerini söyledi. Geçen sene de tırmanış için geldikleri Aksaray’da güzel bir teşkilatın varlığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Altıntaş, bu tür etkinliklerle ildeki gönüllülerin eğitim ve motivasyon artışına katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Cumartesi saat 15.00da uğurlanan ekibin, gece dağ eteğinde konaklayıp, Pazar sabahının erken saatlerinde tırmanışa başlayıp, saat 12.00da zirve yapıp, saat 17.00da başlangıç noktasına dönecekleri ifade edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021