SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » İHH Kadın gönüllüleri yetimler için buluştu

İHH Kadın gönüllüleri yetimler için buluştu

A - +

Ana Manşet - 27.10.2023 - 9:28

İHH Kadın gönüllüleri yetimler için buluştu

İHH- İnsani Yardım Derneği Aksaray Kadın Kolları tarafından ‘İyilik Aksaray’da Gönüllü Buluşması Programı’ düzenlendi.

Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun eşi Canan Kumbuzoğlu, siyasi parti ve STK’ların kadın başkanları, yöneticileri, İHH Aksaray Kadın kolları üyeleri ile gönüllüler katıldı.

İHH Yetim Koordinatörü Hatice Cevher’ in konuşmacı olarak katıldığı programda İHH’nın yetim programı ve yetimler ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

İHH Aksaray Kadın Kolları Başkanı Neslihan Görgülü programın açılışında yaptığı konuşmasında;

Yetimler, yaşlılar ve dezavantajlı kesimlerin desteklenmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Aksaray’da 600 yetim çocuğun bulunduğunu ifade eden Görgülü; İHH tarafından başlatılan yetim sponsorluk projesi kapsamında 239 yetim çocuğumuza 400 TL aylık destek verilerek, düzenli eğitim, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarının kısmen karşılandığını kaydetti.

Görgülü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayramlarda yetimlerin bayramlıklarını alıyoruz. Evlenme çağına gelen yetimlere çeyiz yardımları yapıyoruz. Okul dönemlerimde kırtasiye desteği veriyoruz. Ayrıca annelere yönelik meslek edindirme kursları, sosyal ve kültürel etkinlikler yapıyoruz’

İHH Yetim Koordinatörü Hatice Cevher’de yaptığı konuşmasında İHH’nın Türkiye ve dünya genelindeki çeşitli ülkelerde yürütülen yetim çocuklar proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

1992 yılında kurulan İHH İnsani Yardım Vakfının sahada aktif olarak çalışmalar yürttüğünü kaydeden Cevher; başta Türkiye olmak üzere din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın çeşitli bölge ülkelerinde yetimlere yönelik dönemsel yardım projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’de 15 bin yetim çocuğa İHH olarak destek sağladıklarını vurgulayan Cevher; Peygamberimiz Hz. Muhammed’inde bir yetimdi. Peygamberimiz yetimlere sahip çıkılmasını söz ve davranışları ile göstermiş ve teşvik etmiştir. Bu nedenle yetim çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasını onların desteklenmesi hepimiz için bir görev olmalı onların mutluluğu için hepimiz elimizden geleni yapalım. Yetimlere destek olarak bunu gösterelim’dedi.

Programın sonunda Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun eşi Canan Kumbuzoğlu tarafından konuşmacı İHH Yetim Koordinatörü Hatice Cevher’e teşekkür plaketi takdim edildi. Kumbuzoğlu gerçekleştirilen programda İHH gönüllüsü hanımefendilerin yetimlerle ilgili yaptığı proje ve çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduklarını yetimler için yapılan çalışmalarından dolayı tüm katılımcı ve gönüllülere teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021