SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH, Evi Yanan Aile İçin Yardım Kampanyası Başlattı

İHH, Evi Yanan Aile İçin Yardım Kampanyası Başlattı

A - +

Aksaray Haberleri - 10.04.2017 - 8:27

İHH, Evi Yanan Aile İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Aksaray’a bağlı Gücünkaya köyünde Çarşamba günü bir ev yangını meydana geldiği öğrenildi. Evin küçük çocuklarının odunlukta ateşle oynarken başlayan ve Yedi çocuk, bir nine ile birlikte on kişilik ailenin adeta hayata yeniden başlayacak bir muhtaçlıkta oldukları belirtildi. Küçük çocukların evin alt katındaki odunlukta ateşle oynarken başlayan ve vaktinde müdahele edilemeyen yangının, hizenlerin de yanmasıyla iç göçüklere sebep olduğu görüldü.

Olay yerine giden Aksaray İHH Acil Yardım Birimi incelemelerde bulunarak bir rapor hazırladı. Raporda evdeki iç göçükler nedeniyle hiçbir şekilde güçlendirme veya tadilat imkanı olmadığı belirtildi. Konu ile ilgili bilgi veren İHH Acil Yardım görevlisi Vedat DİRİCAN on kişilik ailenin, komşularının kendilerine tahsis ettikleri bir küçük odada kaldıklarını, bunun zor bir durum olduğunu ifade etti.

Raporda, İHH Yönetim Kurulunca acil yardım kampanyası başlatılmasına karar verildiği öğrenildi.

İHH sorumlusu Dirican, hayırseverlerin Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Kuveyttürk, TR68 0020 5000 0910 5070 2000 01 iban nolu hesaba ‘’EV YANGINI’’ açıklaması ile havale/EFT yapabileceklerini , gelen bağışların aile reisine tutanakla teslim edileceğini sözlerine ekledi. Dirican, ‘’Dün yardım yapabilecek durumda olan bir ailemiz bugün yardıma muhtaç duruma düşmüştür. Bizler kendi yarasına kısa zamanda merhem olabilecek yapıya sahip bir milletiz. Halkımızın desteğiyle en kısa zamanda bu işin de üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı diri tuttuğumuz müddetçe, Türkiye’miz Asr-ı Saadet döneminde olduğu gibi herkesin refah içinde, huzur ve güvenle yaşayacağı bir ülke olmaya devam edecektir.’’dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021