SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Hemşirelik Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Hemşirelik Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

A - +

Ana Manşet - 05.06.2023 - 20:39

Hemşirelik Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin seçmeli dersler kapsamında hazırladığı resimlerden oluşan yılsonu sergisi, sosyal tesisler fuaye alanında düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, sanatla ilgilenmenin bireyleri daha estetik ve daha nezaketli bir noktaya taşıyacağını söyledi. Sanatın, bireylerin iç derinliğini geliştiren özellikler ihtiva ettiğine değinen Rektör Şahin, “Kişi sanatla iç içe olduğunda, hangi mesleği icra ederse etsin, daha estetik bir bakış açısına sahip olur. Bu da yapılan işin niteliğini arttırır ve bireyin hem çevresiyle hem de insanlarla ilişkisine pozitif katkı sağlar” dedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün de seçmeli dersler kapsamında hazırlanan eserlere ilişkin serginin geleneksel bir hale geldiğini belirtti. El becerilerinin gelişmesiyle hemşireliğin yakın bir ilişki içinde olduğuna dikkat çeken Prof. Örün, “Hemşirelik ve resim farklı disiplinler ama el becerilerinin gelişmesi anlamında bu iki alanın kesiştiği ortak bir küme söz konusu. Merkezinde insan olan bir mesleğin mensuplarının sanatla ilgilenmesine dönük akademik derslerin bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi. Dönem boyunca, seçmeli dersler kapsamında, Fakülte öğrencileriyle farklı sanat alanlarına dair çalışmalar yaptıklarını söyleyen ASÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay, derslerin çok keyifli geçtiğini vurguladı. Farklı bir disiplinde akademik eğitim alan öğrencilerin özelde resimle genelde de sanatla ilgilenmelerinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Karatay, “Bu sergi, ders dönemi boyunca hazırladığımız eserlerden oluşuyor. Tezhip, hat, rölyef ve ebru başta olmak üzere, farklı sanat alanlarına dair toplam 70 çalışma var. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar eserleri gezdi. Programın son kısmında Rektör Şahin, öğrencilere belgelerini takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021