SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Hayvancılığın Niteliği Yenilikçi Yaklaşımlarla Arttırılacak

Hayvancılığın Niteliği Yenilikçi Yaklaşımlarla Arttırılacak

A - +

Ana Manşet - 10.01.2024 - 20:46

Hayvancılığın Niteliği Yenilikçi Yaklaşımlarla Arttırılacak

Azerbaycan Cumhuriyeti Kırsal Ekonomi Bakanlığı Hayvancılık Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü Hacıyev Mahir Hamzaoğlu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette embriyo transferi başta olmak üzere, kurumların iş birliği ile yapılabilecek projeler görüşüldü.

ASÜ Veteriner Fakültesinin derin birikimi, teknolojik altyapısı ve deneyimli kadrosuyla tarım ve hayvancılık konusunda çok kıymetli çalışmalar ürettiğini söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, potansiyeli çok daha verimli kullanmak adına gayret gösterdiklerini belirtti. Eğitim, araştırma ve topluma hizmet bağlamlarında yenilikçi çalışmalar yapmak istediklerine dikkat çeken Rektör Arıbaş, “Fakültemiz ve Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz aracılığıyla hayvancılık faaliyetlerinin niteliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Bunun da ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle olabileceğini biliyoruz. Biz, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyor, alana dair kendimizi geliştiriyor ve tüm yenilikleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Ziyarette ASÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Karaşahin, Azerbaycan Cumhuriyeti Kırsal Ekonomi Bakanlığı Hayvancılık Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Farid Dünyamaliyev ve Gen Era Diagnostik Firması yetkilisi Zafer Atik de yer aldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021