
ANKARA-BHA
Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sivil havacılık personelinin eğitim ve sertifikasyon süreçleri kapsamında KDM ORG altyapısı üzerinden yürütülen çevrim içi sınav organizasyonuna ilişkin bilgi verdi.
Sınavların daha önce yalnızca Ankara ve İstanbul’daki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sınav merkezlerinde yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, yeni dönemde önemli bir kapasite ve erişim artışı sağlandığını ifade etti. Bu kapsamda Antalya, Muğla, Nevşehir ve İzmir’de yeni sınav merkezlerinin devreye alındığını, ayrıca Ankara ve İstanbul’a da ikişer yeni merkez kazandırıldığını belirten Uraloğlu, böylece toplam sınav merkezi sayısının 6 şehirde 12’ye yükseldiğini kaydetti.
Sisteme 4 yeni şehir ile 8 yeni sınav merkezi kazandırıldığını aktaran Uraloğlu, aylık ortalama 30 bin sınavın gerçekleştirildiği yapının daha güçlü ve erişilebilir hale getirildiğini vurguladı.
Yeni merkezler sayesinde farklı şehirlerde yaşayan adayların yalnızca Ankara ve İstanbul ile sınırlı kalmadığını belirten Uraloğlu, bu düzenlemenin zaman kaybını azalttığını ve sınav süreçlerini kolaylaştırdığını ifade etti.
Kurumsal Dönüşüm Modeli çerçevesinde yetkilendirilen eğitim kaynak sağlayıcıları aracılığıyla hayata geçirilen sistemin, sektörde sürdürülebilir bir sınav ekosistemi oluşturduğunu belirten Uraloğlu, aday odaklı bir yaklaşım benimsendiğini söyledi.
Başvuru, planlama ve değerlendirme süreçlerinin tamamen dijital bir sistem üzerinden yürütüldüğünü kaydeden Uraloğlu, bu yapının ulusal ve uluslararası standartlara uygun ölçme-değerlendirme imkanı sunduğunu ve sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağladığını ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
14 Nisan 2026 Gaziantep’in “leblebili kıtır helvası” tescillendi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
12:00 Yeşilova Grup İçme Suyu Birliği Seçimleri Gerçekleştirildi
11:47 Gazzeli Şehitler Yaya Üst Geçidi Hizmete Açıldı
0:00 Şanlıurfa’da lisede silahlı saldırı: 7 kişi yaralandı
0:00 Gazze’de can kaybı 72 bin 336’ya yükseldi
0:00 AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin’den, Doç. Dr. Ebru Erdemir’e teşekkür belgesi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
