
ISPARTA – BHA
45 yıl Fransa’da çalıştıktan sonra emekli olan ve bu yıl kesin dönüş yaparak Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Özgüney köyünde yaşayan Ceyhan Güdük’e Eylül ayında kolon kanseri teşhisi konuldu. Türkiye’de sağlık sigortası bulunmadığı için gittiği sağlık kuruluşlarında ücretli tedavi gördüğünü belirten Ceyhan Güdük Ekim ayında Isparta Şehir Hastanesi’nde ameliyat edilerek kalın bağırsağı alındı. Daha sonra SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kemoterapi görmeye başladı. Operasyon sonrası mesanesinin bir süre işlevini yerine getiremeyeceği bu nedenle sonda takılması önerildi.
Köydeki evinde kendi tuttuğu bakıcı tarafından ilgilenilen Ceyhan Güdük Salı sabaha karşı enfeksiyon kapması sonucu istifra etmeye başlayınca 112’den yardım istedi. Gelen sağlık ekibi tarafından hastaneye götürüldüğünü belirten Güdük, ‘Doktorlar sondanın Pazartesi günü çıkartılmasını eğer idrar gelmezse yeniden takılması gerektiğini bana söyledi. Acil serviste bana serum bağladılar ve sondam çıkarıldı. Isparta’ya sevk etmek istediler. Gece yarısı 2 saatlik yola göndermemelerini söyledim ve kabul ederek dahiliye servisine yatışım yapıldı. Ancak idrarım gelmeyince ağrılarım başladı. Servis hemşiresine durumu anlattım ve sonda takılmasını istedim. Doktorun talimatı olmadan takamayacağını, mesaj attığını cevap verirse takacağını söyledi. Ağrılarım dayanılmaz hale gelince o halimle acile indim. Orada nöbetçi doktor da; ‘Bu benim işim değil sen yatan hastasın’ deyip beni azarladı. Israrlarım sonucu bir erkek hasta bakıcı saatler sonra acıta acıta sondayı taktığında tam 3 torba idrar boşaltımı oldu. Pazartesi gününe kadar yatış yapacak iken yaşanan bu olayların ardından beni hafta sonu apar topar taburcu ettiler. Daha doğrusu hastaneden attılar. Ben şimdi evimde tedavim yarım kalmış halde yatıyorum. Gördüğüm bu insanlık dışı muameleyi Cimer’e kadar şikayet edeceğim’ sözleri ile hastanede gördüğü bu olumsuzluğu şikayet etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
16:56 Ramazan Öncesi Öyle Bir Denetim Yapıldı ki… Cezalar Dudak Uçuklattı!
11:46 ATSO Başkanı Koçaş’tan Şirketlere Kasko Uyarısı
11:35 Aksaray’da Çocuklar Kod Yazıyor, Aileler Şaşkın
9:51 Eğitim Bir-Sen Aksaray Yönetimi Güven Kaybediyor
18:28 Aksaray’da Sessiz Kahramanlar İş Başında: Ramazan’da Kimse Yalnız Değil
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
