SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Hamidiye Alaca Mahallesinde Doğalgaz Çalışması Başladı

Hamidiye Alaca Mahallesinde Doğalgaz Çalışması Başladı

A - +

Ana Manşet - 26.05.2023 - 21:46

Hamidiye Alaca Mahallesinde Doğalgaz Çalışması Başladı

Aksaray Belediyesi ile Enerya Aksaray Gaz Dağıtım firmasının öncülüğünde Hamidiye Alaca Kırımlı ve Bahçesaray Mahalleleri doğalgaza kavuşuyor. AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılımıyla Hamidiye Alaca’ya ulaşacak doğal gaz iletim hattının temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Aksaray’da çevreci ve ucuz olmasından dolayı doğal gaz kullanım alanı her yıl genişlerken şehre daha sonradan dahil edilen Hamidiye Alaca Kırımlı ve Bahçesaray Mahallerinin doğal gaza kavuşması için ilk adım atıldı.

Hamiye Alaca Mahallesinde gerçekleşen temel atma törenine AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Belediye meclis üyeleri ve mahalle halkı katıldı. Törende doğal gaz iletim hattının temelleri dualar eşliğinde atıldı.

Aksaray’ın doğalgaz ihtiyacını karşılayan Enerya Aksaray Gaz Dağıtım İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, Aksaray’da yeni yatırım programlarının olduğunu söylerken bu yılsonunda Hamiye Alaca Mahallesinin doğal gaza kavuşacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Bugün burada anlamlı bir tören gerçekleştiriyoruz. Hamidiye Alaca’da Kırımlı ve Bahçesaray Mahallerinin doğal gaz ihtiyacını karşılamak için doğal gaz hattının temellerini atıyoruz. Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın ve biran önce mahallemize doğal gazı verelim.

Bu çalışmayla bağlantılı olarak bizde Aksaray Belediyesi olarak bu mahallemizin alt yapı ve üstyapıyla ilgili ihtiyaçlarını tamamlayarak kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu mahallemizin semt pazarı ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyacı da kısa zamanda sonuçlandırıyoruz.

Temelini attığımız doğal gaz bu bölgeye ciddi anlamda katkı sunacak. Doğal gazın mahallemize ulaşmasında emeği geçen Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın doğal gaz ulaşmayan hiçbir bölge olmayacak düsturu ile çalışmamızı yoğunlaştırdık ve bugünde Hamidiye Alaca Kırımlı ve Bahçesaray Mahallerine doğal gazı buluşturmak için ilk adımı atmış bulunuyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor, doğal gazın mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021