SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Halk oyunları çok önemli kültür zenginliğimizdir

Halk oyunları çok önemli kültür zenginliğimizdir

A - +

Aksaray Haberleri - 13.05.2015 - 14:39

Halk oyunları çok önemli kültür zenginliğimizdir

Halk Oyunları yarışmasında bölge 3. olan Kılıçaslan Ortaokulu Halk oyunları ekibi Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti. Halk oyunlarının kültürel bir zenginlik olduğunu belirterek bu kültürün yaşatılması gerektiğini belirten Vali Ataklı, Aksaray yöresel halk oyunlarının geliştirilmesi için destek olacağını söyledi.
Valilik Makamında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, öğretmen ve öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibini kabul eden Vali Ataklı, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Halk oyunları ve diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine dikkat çeken Vali Ataklı, çocukların sınav ve yoğun ders çalışma ortamında kaldığını belirterek bunun çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine olumsuz yansıdığını söyledi.
Böyle bir durumda çocukların eksik yetiştiğini belirten Vali Ataklı, ‘Bütün okullarda sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılması büyük önem taşıyor. Çocukların özgüven ve kendini ifade edebilme yeteneklerinin gelişimine bu faaliyetlerin katkısı çok büyük bunu göz ardı edemeyiz.’ dedi.
-Aksaray’ın yöresel halk oyunlarını geliştirilerek desteklenecek
Aksaray’ın kendi yöresel oyunlarının sergilendiği halk oyunları ve ekiplerinin mutlaka olması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı bu konuda bazı eksikliklerin bulunduğunun belirtilmesi üzerine; ‘Halk oyunları çok önemli kültür zenginliğimizdir. Bunu yaşatacağız ve her zaman destekleyeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapalım. Aksaray’ın yöresel halk oyunlarının bilinmesi ve en iyi şekilde icra edilmesi için çalışmaları başlatalım. Biz bu konuda her zaman destek oluruz’ dedi.
Öğrencileri tebrik ederek başarılar dileyen Vali Ataklı, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021