SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Haberi habercilerden okuyun, dinleyin, izleyin, takip edin!

Haberi habercilerden okuyun, dinleyin, izleyin, takip edin!

A - +

Aksaray Haberleri - 23.03.2020 - 11:14

Haberi habercilerden okuyun, dinleyin, izleyin, takip edin!

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya; DÜNYANIN her yerinde CORONAVİRÜS ile ilgili haberler dünya gündeminin birinci sırasına otururken, gazeteciler olarak bir kez daha mesleğimizi yerine getirmenin zorlukları içerisindeyiz.

Gazeteciler olarak her zaman olayların içerisinde ve tüm zorluklara rağmen tarafsız ve objektif haber verebilmenin ne kadar önemli olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Şu anda tüm dünyanın gözü medya kuruluşları üzerindedir. Dünyanın en zor meslekleri arasında sayılan savaş muhabirliği sırasında karşılaştığımız zorluklardan bile daha büyük bir mücadele içerisindeyiz.

Savaş meydanlarında en azından çelik yelek, kask gibi malzemeler ile kendimizi koruma altına almaya çalışır, çok tehlikeli bulduğumuz bölgelere gitmeme seçimini elimizde bulundururduk.

Ancak şimdi görünmeyen ve bizleri mesleğimizi icra ederken nereden yakalayacağını bilmediğimiz çok gizli bir düşman ile karşı karşıyayız. Düşman diyoruz, çünkü insanlığa yönelik bu saldırıda CORONAVİRÜS dediğimiz çok tehlikeli bir hastalık ile yüz yüzeyiz.

Burada çelik yeleklerimiz, kasklarımız hiçbir işe yaramıyor. Şimdi gazeteciler olarak bambaşka bir savunma mücadelesinin içine girmek zorundayız.

TEMİZLİK bizim ana koruma kalkanımız olmalı.
Amerika ve Avrupa’da medya kuruluşları, televizyonlar, stüdyolarda ve tüm iş yerlerinde temizlik adına her türlü tedbiri alınırken, aynı zamanda meslektaşlarımız kişisel olarak kendilerini koruma altına almaktadırlar.

Her gün kullanmak zorunda olduğumuz cep telefonları, bilgisayarlar, laptoplar, mikrofonlar, kameralar ve fotoğraf makinaları sürekli olarak dezenfekte edilmelidir.

Şahsi eşyalarımızın ikinci şahıslar tarafından kullanılmasına izin verilmemeli ve başkaları kullandığı takdirde kesinlikle yeniden dezenfekte edilmelidir.

Ayrıca yanımızda maske ve plastik eldivenler bulundurmalı olası haber çalışması ile ilgili ikinci şahıslar ile yakın temastan uzak durmalıyız.

Mümkün olduğu kadar evlerinden çalışma imkanı olan meslektaşlarımız toplumdan uzak durarak olası riskleri azaltmalıdırlar.

Bunlardan daha da önemlisi CORONAVİRÜS’e karşı mücadele ederken, toplum içerisinde panik yaratacak, kaos oluşturacak haber yapılanmasından, güvenilmeyen haber kaynaklarından uzak durmalıyız.

Sağlık konusunda resmi şahısların yaptığı açıklamalar ön plana çıkarılmalı, özellikle sosyal medyadaki haber kirliliğine son derece dikkat etmeliyiz.

Unutulmamalı ki, Gazeteciler de bireydir ve yaşadığı toplumun bir parçasıdır.

Bu badireyi en kısa sürede ve en az zararla atlatmak için medyaya en büyük görevin düştüğü bilincine daima sahip olmalıyız.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021