SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güzelyurt’ta Kar Kalınlığı 60 Santime Ulaştı

Güzelyurt’ta Kar Kalınlığı 60 Santime Ulaştı

A - +

Aksaray Haberleri - 25.01.2016 - 15:59

Güzelyurt’ta Kar Kalınlığı 60 Santime Ulaştı

Aksaray’ın tarihi ve turistik açıdan oldukça zengin bir ilçesi olan Güzelyurt İlçesi, kış mevsiminde kar manzaraları ile bir başka güzel. Aksaray’ın kış mevsimini en yoğun geçirdiği bir ilçe olan Güzelyurt’ta kar kalınlığı 60 santime kadar ulaştı. Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Güzelyurt İlçesi, şimdi tarihi güzelliklerini kar ile bütünleştirdi. Tamamen beyaz bir örtüyle kaplanan Güzelyurt’ta karla mücadele çalışmaları da aralıksız sürüyor.

İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Güzelyurt’un yüksek rakımda olduğunu ve bu nedenle kışı ağır şartlar altında geçirdiğini belirterek, “İlçemiz Güzelyurt kış şartlarını çok ağır yaşayan bir yerleşim merkezi. Bunun sebeplerinden birisi yüksek rakımlı bir yerde olmamız. İlçe merkezimizin rakımı bin 600 iken Akyamaç Mahallemizde rakım bin 800’lere kadar çıkıyor. Dolayısı ile ilçemizde kış şartlarını çok ağır yaşıyoruz. Bu sene çok şükür bir taraftan da bunu rahmet olarak görüyoruz. Son bir haftada yağışların toplamında 55-60 santim kar kalınlığı oldu. Bu da tabi tarım ve diğer çevre açısından son derece önemli ve olumlu. Şehir açısından da ciddi sıkıntıları var. Belediyemizin bu noktada ciddi mücadelesi var. Vatandaşımızın bu olumsuz şartlardan etkilenmemesi için ekipmanlarımızla gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Çok şükür bir olumsuzlukta yaşamadık. Bunları tabi tüm imkanlarımızdaki kısıtlıklara rağmen yapıyoruz. Küçük bir belediyeyiz. Çok geniş imkanlarımız yok. Kar mücadele araçlarımız da çok fazla değil. Karayollarından destek alıyoruz. Sağ olsunlar yardımcı oluyorlar. Onların da desteği ile hasarsız atlatmaya çalışıyoruz” dedi.
güzelyurt (6)

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021