SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güzelyurt’ta 2. Ihlara Bisiklet Festivali

Güzelyurt’ta 2. Ihlara Bisiklet Festivali

A - +

Aksaray Haberleri - 12.06.2015 - 18:55

Güzelyurt’ta 2. Ihlara Bisiklet Festivali

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde düzenlenen 2. Güzelyurt Ihlara Bisiklet Festivali’ne katılan yaklaşık 300 kişi, tarihi ve doğal güzellikler içinde bisiklet sürdü.
Güzelyurt Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Aksaray Bisiklet Gezginleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında ilçe meydanında toplanan değişik illerden 300 bisikletçi, bölgeyi gezmek için pedal çevirmeye başladı. Bisiklet tutkunları ilk durakları olan Yüksek Kilise’de mola vererek, kiliseyi gezdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “Bisiklet festivalinde Aksaray’ı özellikle tercih ediyorlar. Çünkü Aksaray Kapadokya bölgesi içinde gerçekten özel bir şehir. Kapadokya unsuru tüm kültürel ve tarihi varlıklar, doğal güzellikleri Aksaray’da bulabiliyorlar. Yine dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi gerçekten buraya gelen insanları kendisine hayran bırakıyor. Hasandağı ve diğer noktalarımızda da misafirlerimiz beğenilerini dile getiriyor. Buraya gelen misafirlerimiz daha sonraki süreçte de yeni arkadaşların Aksaray’a gelmesine sebep oluyorlar. Biz tanıtım faaliyetleri açısından bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Aksaray’da yapılan bu etkinlikler hem Kapadokya, hem de ülke içindeki turizm değerlerini ortaya koyuyor” dedi.
Yarışmacılardan bisiklet gönüllüsü Ahmet Yurt, “Bisiklet gönüllülerinin oluşturduğu ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen bisiklet festivalimiz, şu an ikincisini gerçekleştiriyoruz. 16 ilden bisiklet gönüllüleri şuanda bizimle beraber. 6 tanesi kulüp ve dernek bazında bize katılıyorlar. Her yıl biz bunu bu bölgede bisiklet kültürü oluşturmak adına gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021