SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Gülağaçta kadınlar örnek bir başarı hikâyesi yazıyor

Gülağaçta kadınlar örnek bir başarı hikâyesi yazıyor

A - +

Ana Manşet - 04.05.2023 - 20:09

Gülağaçta kadınlar örnek bir başarı hikâyesi yazıyor

Aksaray’ın Gülağaç İlçesinde Kaymakamlık teşviki ile kurulan; kadınların üyesi olduğu Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin örtü altı yetiştiriciliği için 932.000 TL tutarındaki KOP projesi onaylandı. Yöresel ürünlerin üretim ve satışını yapan kooperatif, yeni yatırım ile ilçede dezavantajlı kadınların istihdamını önemli katkı sağlayacak.

İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan ‘Gülağaç Ovasında Seralar KOP’la Gelişiyor Projesi’ kapsamında 3.150 m2 alana kurulan seralarda bu yıl üretim başlayacak.

-Gülağaçta kadınlar örnek bir başarı hikâyesi yazıyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından desteklenen kadınların; kurulan kooperatif ile örnek alınacak bir başarı hikâyesi yazdığını söyledi. Kurulumları tamamlanan sera alanında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu; KOP destekli projenin yüzde 80 hibe yüzde 20’si kooperatif tarafından karşılanacağını belirtti.

-3 kat daha fazla üretim yapılacak

Yöresel ürünlerin üretim ve satışını yapan kooperatifin yeni yatırımla faaliyet alanının çeşitlendireceğini yine kadın istihdamına da önemli katkı sağlayacağını ifade eden Vali Aydoğdu; “Aksaray’da Gülağaç ilçemizde kadınlarımız önemli bir başarı hikâyesi yazdılar. Bu hikâye burada bitmez diyerek yeni hikâyeler oluşturuyorlar. Kurulan eğitim ve üretim amaçlı seralarda bu yıl domates üretimi planlanıyor. Bu seralarda Vakıf tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi kadınlar çalışacak. Üretilen ürünlerin pazarlamasını da yine Aşıklı markası ile kooperatifimiz yapacak. Kaymakamlığımız öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen projemiz ilçemize de örnek oluyor. Örtü altı yetiştiriciliği açık alana oranla 3 kat daha fazla üretim yapabilme imkânını sunuyor. Özelde de çiftçilerimiz bu şekilde üretim için çalışmalarını başlatıyor” dedi.

İlçe Kaymakamı İbrahim Cem Deveci, İlçe Tarım Müdürü Sami Gündüz’ünde hazır bulunduğu seralarda incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu; ilçenin bereketli topraklarında örtü altı yetiştiriciliğinin üretim ve istihdama doğrudan etki edeceğini üretim ve istihdam sağlayan herkesin yanında olacaklarını vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021