SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Gözler Aksaray Bilim Festivaline Çevrildi

Gözler Aksaray Bilim Festivaline Çevrildi

A - +

Ana Manşet - 31.05.2024 - 10:19

Gözler Aksaray Bilim Festivaline Çevrildi

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Aksaray Bili Festivalini bilim meraklıları ve gençler merakla bekliyor.

Tacin mahallesinde bulunan 30 bin metrekarelik festival alanında düzenlenecek olan bilim festivali bu yıl 7-8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Her yıl binlerce bilim severin ziyaret ettiği festivali bu yıl ulusal ve uluslararası adından söz ettirmiş teknoloji devlerinin katılması bekleniyor. Bilim severlerin ve gençlerin merakla beklediği Bilim Festivaline çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin farklı coğrafyalarından binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Tacin Mahallesinde bulunan Festival alanında hazırlıklara günler öncesinde başlayan Aksaray Belediyesi ekipleri; söyleşilerin, sergilerin, görsel şovların ve farklı alanlarda çok sayıda atölye çalışmalarının yapılacağı alanları hazırlıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Milli Teknoloji Hamlesinin gururu; TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR, TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşları da boy gösterecek. Bu yıl daha fazla katılımcının davet edildiği festival için açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Şehrimizde bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz Bilim Festivalimizi geleneksel hale gelerek artık şehrimizle özdeşleşen bir etkinlik haline geldi.

Her yıl ülke gündeminde yer aldığımız festivalimizi bu yıl inşallah kapasitesini artırmak sureti ile daha kapsamlı, daha güzel bir festival yapmayı planlıyoruz. Ülkemizde ve dünyada gelişen teknolojileri şehrimizde tanıtacağımız, gençlerimizin ufkunu açacağımız Bilim Festivalimizi Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücü olarak görüyoruz. Şehrimizde adeta bilim bayramı olarak yaşanacak festival alanına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.’’ Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021