SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Girişimcilik Eğitimi Aldılar, Kendi İş Yerlerini Açtılar

Girişimcilik Eğitimi Aldılar, Kendi İş Yerlerini Açtılar

A - +

Aksaray Haberleri - 02.05.2018 - 14:17

Girişimcilik Eğitimi Aldılar, Kendi İş Yerlerini Açtılar

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB iş birlikteliğinde uygulanan girişimcilik eğitimlerinden başarılı olan girişimci adayları iş fikirlerini projelendirdiler ve kendi iş yerlerini açtılar.

KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLAN KADIN GİRİŞİMCİLER

Kendi işlerinin patronu olan kadın girişimciler kadın girişimci adaylarına örnek oluyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası projelerini hayata geçiren kadınlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide SARIEROĞLU’na, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve KOSGEB’e teşekkür ettiler.

HAYALLERİNİ DEVLETİN VERDİĞİ KURSLAR VE DESTEKLER SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİLER.

Her bir girişimci farklı başarı hikayeleri ile girişimci adaylarına örnek oluyorlar. Proje sonrasında edindikleri bilgi ve tecrübeleri kadın girişimci adayları ile paylaşıyorlar. Farklı sektörlerde kendi işyerini kuran kadınların, “çalışma hayatında daha belirgin bir şekilde yer alması adına hükümetimizin atmış olduğu bu önemli adımlar sayesinde kendi işyerimizi kurduk. İnşallah yeni istihdamları gerçekleştireceğiz. Artık bizler de milli seferberlik projesine katkı vereceğiz.” dediler.

Girişimci kadınları iş yerlerinde ziyaret eden ve işyeri açılışına katılan İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında “Aksaray ilimizde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınların daha fazla işgücü piyasasına dahil olması en önemli hedeflerimizden biridir. Bilhassa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak aktif işgücü programlarımızdan ve yine milli seferberlik kapsamında teşviklerimizden kadınların daha fazla yararlanması için iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettik. Aksaray ilimizde geçen yıl istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kursları, uygulamalı girişimcilik eğitimleri, toplum yararına programları, iş başında eğitim programları ve diğer programlarımızdan kadınlar daha fazla yararlandılar. Sadece 2018 yılının ilk üç ayı içerisinde 1.100 kadın vatandaşımıza istihdam olanağı sağlandı. Ayrıca 198 girişimci adayı kadınlara yönelik olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendi. Ulusal istihdam stratejisi içerisinde yer alan kadınların işgücüne dahil olma hedefi olan %41 hedefi için Aksaray olarak yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kurumlarımızda iş birlikteliği içerisinde Valiliğimizin öncülüğünde Milletvekillerimizle, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının iş birlikteliği bu noktada önemli temennimiz. Elde ettikleri tecrübeleri kadın girişimci adaylarımız ile de paylaşmaları ve çok sayıda kendi işinin patronu olan katma değer üreten bir o kadar da istihdam üreterek milli seferberliğe katkı sunacak kadın girişimcilerin sayısının artmasıdır. Bir kez daha yeni iş yerlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor. Hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Ziyaret kapsamında Hatice DERİN isimli girişimci tuhafiye ve örgü evi, Fadime AY’a ait ev yemekleri lokantası ziyaret edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021