SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Geleneksel Gurbetçi Buluşmasının 4. ‘sü Gerçekleştirildi

Geleneksel Gurbetçi Buluşmasının 4. ‘sü Gerçekleştirildi

A - +

Belediye Haberleri - 30.07.2022 - 10:56

Geleneksel Gurbetçi Buluşmasının 4. ‘sü Gerçekleştirildi

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından geleneksel hale getirilen Gurbetçi Buluşmalarının 4.’sü bugün Aksaray Bilim Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.

Yüzlerce gurbetçinin aynı masada buluştuğu programa Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, siyasi parti yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri muhtarlar, kurum idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kur-an’ı Kerim tilaveti ve il müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in duaları ile başlayan Gurbetçi Buluşmalarında yemek ikramında bulundu. Yurtdışı ziyaretlerinde gittiği her ülkede Aksaraylılarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gurbetçi buluşmasına katılan gurbetçilerle tek tek sohbet etti.

Protokol konuşmalarının yapıldığı gurbetçi buluşmalarında Batı İngiltere Gönüllüler Dernek Başkan Vekili Bahri Gürkan Gurbetçilerin memleketlerine geldiklerinde böyle programlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Bahri Gürkan konuşmalarının devamında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in kendilerini Londra’da ziyaret ettiğini ifade ederek teşekkür etti.

Protokol konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise konuşmalarında katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti Başkan Dinçer konuşmalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bu yıl gurbetçi buluşmalarımızın 4.’sünü icra ediyoruz. Gurbetçilerimiz ile bir araya gelmek bizleri mutlu ediyor. Bizler şehrimizde ihtiyaç duyulan hizmetleri yerine getirmek için mücadele veriyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına gece gündüz demeden tüm imkanları kullanıyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, yeşil alan varlığından hizmet yatırımlarına kadar birçok alanda projeler gerçekleştiriyoruz. Sizlerin şehrimize her geldiğinizde şehri daha çok gelişmiş daha çok güzelleşmiş olarak görmeniz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün bir gurbetçi vatandaşımızı evinde ziyaret ettik. Ailemize kaza sebebi ile kızlarını kaybetmelerinden dolayı taziyede bulunduk. Tatil dönüşünde tüm gurbetçilerimizin dikkatli bir şekilde gitmesini tavsiye ediyorum. Hayırlı yolculuklar temennisinde bulunuyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından kürsüye çıkan Vali Hamza Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Böyle güzel bir programda bizleri bir araya getiren eksiksiz bir organizasyon gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sn. Evren Dinçer’e teşekkür ediyorum. Bu toplantı

şunun için önemli burada hasret var, ayrılık var, vuslat var, memleket özlemi var, birlik ve beraberlik var, vatan ve bayrak aşkı var burada Aksaray var.

Türkiye’de Aksaray kadar Gurbet ve Gurbetçi kelimeleri ile özdeşleşmiş başka bir yer yoktur. Buradan bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi iş birliğinde yüzde 51 hisse ortaklığı ile Avrupa’nın 2. Büyük Organize Sera bölgesini Karkın’da kuruyoruz. Burada 2 bin kişi istihdam edilecek. 11 ay üretim yapacak. 100 dekar alandan elde edeceğiniz ürünü 1 dekardan alacaksınız. Aksaray Türkiye’nin özetidir. Aksaray kendi kabuklarını kırmıştır. Sizlerden istirhamım gittiğiniz yerlerde Aksaray’ın güzelliklerini anlatmanızdır. Belediye Başkanımıza bizleri böyle güzel bir organizasyonda buluşturduğu için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve protokol üyeleri gurbetçilerle günün anısına fotoğraf çekindi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021