
ANKARA-BHA
AFAD’ın açıklamasında, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 ilde gök gürültülü sağanak, kar yağışı ve kuvvetli fırtına için “sarı uyarı” verildiği hatırlatıldı.
Uyarı verilen bölgelerde vatandaşların SMS ve anonslarla bilgilendirildiği, müdahale çalışmalarında ise 5 bin 126 personel ve 2 bin 49 aracın görev aldığı bildirildi.
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, emniyet, jandarma ve ilgili ekiplerin 864 ihbara hızlı şekilde müdahale ettiği aktarıldı. Şiddetli fırtına ve yağışların neden olduğu olaylarda 2 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 33 kişinin ise yaralandığı ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Açıklamada, kapanan yolların Karayolları, İl Özel İdareleri ve belediye ekiplerince açılması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri ile Tarım ve Orman ekipleri ve Defterdarlık birimlerinin hasar tespit çalışmalarına başladığı kaydedildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
21 Mayıs 2026 11 ilde organize suç operasyonu: 71 tutuklama
21 Mayıs 2026 THY’den teknoloji girişimlerine yatırım hamlesi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
