SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Filenin Sultanlarına Özel Dokuma Sergisi

Filenin Sultanlarına Özel Dokuma Sergisi

A - +

Ana Manşet - 16.10.2023 - 22:51

Filenin Sultanlarına Özel Dokuma Sergisi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu Programı Öğretim Görevlisi Gül Coşkun, Filenin Sultanları oyuncularının seçili resimlerinden oluşan bir dokuma sergi açtı. “100’üncü Yıl Kadınları; Filenin Sultanları” başlık sergide 16 eser yer alıyor.

ASÜ Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda açılan sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Kadın Milli Voleybol Takımının çok büyük bir başarıya imza attığını ve tüm ülkeyi gururlandırdığını söyledi. Filenin Sultanlarının milletin gururu olduğunu ve kendilerinden Olimpiyatlarda da büyük zaferler beklediklerini dile getiren Prof. Arıbaş, “Bir kere daha tüm sporcularımızı kutluyoruz. Öte yandan, ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Rıfat Demir hocamızın çalıştırdığı ve bir öğrencimizin de sporcu olarak yer aldığı İşitme Engelliler Kadın Milli Futbol Takımımız da Dünya ikincisi oldu. Bu başarı da bizler açısından çok değerli. Futbol takımı oyuncularımızı ve teknik heyetini de tebrik ediyoruz” dedi. Rektör Arıbaş, açıklamasının son kısmında, sportif bu başarıların sanatsal bir bakış açısı ile yansıtılmasına emek veren ASÜ Öğretim Görevlisi Gül Coşkun’a teşekkür etti ve sanat hayatında başarılar diledi. Bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlandığını ve Filenin Sultanlarının bu özel dönemde çok anlamlı başarılar elde ettiğini vurgulayan Öğretim Görevlisi Gül Coşkun, Türk kadınının gücüne, mücadelesine ve birliğine vurgu yapmak için böyle bir sergi hazırladığını kaydetti. Elde edilen zaferlerin, depremler münasebetiyle sarsılan millete yeniden umut ve moral olduğunu dile getiren Coşkun, “Cumhuriyet, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kadın-erkek tüm Türk ulusunun zaferidir. Sergide Filenin Sultanlarının seçilen resimlerini kilim tekniği ile oluşturulan zemine işledik. Resimlerin çiziminde kızım Deniz Öykü bana yardımcı oldu” dedi. Sergide yer alan eserlerin zemin dokumaları doğal renkte pamuk ve yün ipliklerden, işlemeler ise akrilik, mumlu ve pamuk ipliklerden yapıldı.

Kısa açıklamaların ardından Rektör Alpay Arıbaş ve Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ile diğer katılımcılar eserleri gezdi. Öğretim Görevlisi Gül Coşkun, tüm çalışmaların hikâyelerini ve resim seçim aşamalarını anlattı. Sergi, 18 Ekim 2023’e kadar gezilebilecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021