SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Erel’in sözleri Aksaray’da Kürt seçmenini kızdırdı

Erel’in sözleri Aksaray’da Kürt seçmenini kızdırdı

A - +

Ana Manşet - 04.04.2023 - 16:06

Erel’in sözleri Aksaray’da Kürt seçmenini kızdırdı

Geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yayın yapan bir internet sitesinin haberinde Aksaray İYİ Parti milletvekili Ayhan Erel’in sözleri Aksaray’da bulunan kürt seçmenleri fena kızdırdı.

İnternet sitesinin haberi şu şekilde:

HDPPKK ‘nin Millet ittifakına destek vermesinin Aksaray’da seçimlere ve İyi Partiye yansımasının olumlu olup olmayacağı şeklindeki bir soruya,”Kürt oylarının tamamına talibiz ”dedi.

 

Ayhan Erel, Kürt oylarının İyi partiye gelmesinden mutluluk duyacaklarını belirterek onların sayesinde yüzde 58 ile seçimi kazanacaklarını söyledi.

 

Gazetecinin “Kürt oylarını sormuyorum, Kürt oyları her partiye gidiyor. HDP Kürt oylarını temsil etmiyor dolayısıyla Ben PKK’nın bağlı bulunduğu HDP’nin Millet İttifakına verdiği desteğin Aksaray’da partinize yansımasını soruyorum” demesi üzerine İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel topu taca atarak meseleyi Kürt oylarına bağlayıp tüm Kürt kökenli vatandaşların oylarına talip olduklarını yineledi.

 

Topu Taca atan İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in “Ekeceğin tüm oyları bize gelecek “ diyerek Kürt kökenli vatandaşların oyuna sahip çıkmaya çalışması dikkati çekerken, Kürt kökenli vatandaşların oylarının HDP’yi temsil etiği şeklinde bir algıya sebep oldu. Erel’in bu sözleri, Kürt kökenli vatandaşları tepkisine neden oldu.

 

Yapılan canlı yayında, konuşmalara tanık olan Kürt kökenli vatandaşların tepkisine neden oldu. Kürt Kökenli vatandaşların HDP ile bir bağlantısı olmadığını ve PKK ile ilişkisi olan HDP ile tüm Kürt kökenli vatandaşların aynı yerde anılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.

 

İyi Parti Aksaray Milletvekilinin, HDP’nin Millet İttifakına desteğini İyi Partiye yansımasının sorulduğu soruya, Kürt oylarının tamamına talip olduğunun söylemesi ile ilgili gelen tepkilerde” Aksaray’da biz Kürt Türk ayrımı olmadan yaşıyoruz. Hepimiz kardeşiz. Bizler ülkemizi seviyor ve PKK yı ret ediyoruz, PKK’nın bağlı bulunduğu bir Parti olan HDP’ nin bizim oylarımızı temsil ediyor gibi gösterilmeye çalışılması, bizleri üzdü” dediler. Haber Kaynağı; Aksaray olay

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021