SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Engellilerin Hayata Katılımında Önemli Adımlar Attık

Engellilerin Hayata Katılımında Önemli Adımlar Attık

A - +

Aksaray Haberleri - 10.05.2019 - 11:10

Engellilerin Hayata Katılımında Önemli Adımlar Attık

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy; “Son yıllarda yapılan politikalarla ve iyileştirmelerle engelliler edilgen yapıdan kurtarılarak daha etkin, kendi ayakları üzerinde durabilen, hayatlarını bağımsız biçimde idame ettirebilen bireyler konumuna getirilmiştir.” dedi.

Engelliler Haftası’nın 10-16 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz ve Birleşmiş Milletlere (BM) üye 156 ülkede çeşitlik etkinliklerle kutlanmakta olduğunu hatırlatan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Engelliler Haftası’nda engelli sorunlarının ele alındığını, engelliliğin önlenmesi, engellilerin eğitimi ve engellilerin korunmasıyla alakalı hususlarda toplumun bilinçlendirilmeye çalışıldığını ve bir farkındalık oluşturulması için gayret sarf edildiğini belirtti.

Engelliliğin toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar topyekûn bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu belirten Altınsoy, “Engelli kardeşlerimize ihtiyaç duydukları anda yardım elini uzatmak, teşvik etmek, gayretlerini takdir etmek, sorunlarının çözümünde destek olmak ve her adımda onların yanında olarak hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında iktidarı devralmasından bu yana, devletin engellilik konusunda çığır açan adımlar attığını vurgulayan Altınsoy, “İktidara geldiğimiz günden bugüne Cumhurbaşkanımızın ısrarlarıyla bugün, kamu kuruluşlarında memur ve işçi olarak 150 binin üzerinde engellinin çalışmaya başladığını görüyoruz. Son yıllarda yapılan politikalarla ve iyileştirmelerle engelliler edilgen yapıdan kurtarılarak daha etkin, kendi ayakları üzerinde durabilen, hayatlarını bağımsız biçimde idame ettirebilen bireyler konumuna getirilmiştir. Devlet kurumlarımız, özel kurumlar, özel müesseseler, devletin aldığı tedbirlerle engellileri istihdam etmekte adeta birbiriyle yarışır hale gelmişlerdir.” ifadesini kullandı.

AK Parti’de hiçbir partide olmayan Engelliler Koordinasyon Merkezi bulunduğunu belirten Altınsoy, “Biz, politika üretme noktasında, engellilerin karşılaştıkları sorunların tespiti ve çözümü noktasında Aile Bakanlığımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Devletin herkesi istihdam etme imkanı olmadığına dikkati çeken Altınsoy, istihdam edilemeyenleri çaresiz bırakmadıklarını, onlar için de sosyal yardımları devreye soktuklarını, engelli ücreti ve muhtaçlık aylığı verildiğini ve bunun dışında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı da engellilerin hiçbir mağduriyet yaşamaması için bir politika uyguladıklarını kaydetti.

Ayrıca ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylere olan duyarlılığın arttığını kaydeden Altınsoy, “Sorunlarının çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiş olup ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat edilmiştir. Engelli kardeşlerimizin meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılımlarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli kardeşlerimizi toplumun ayrılmaz birer parçası olarak görmekten geçer. Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021