Bakan Bayraktar, Kırka’da lityum karbonat pilot tesisinin devrede olduğunu belirterek, “Pilot tesislerden sonra endüstriyel tesis üretimine geçiyoruz; İnşallah lityum karbonatta tesislerimizin temellerini bu sene atmayı hedefliyoruz. Penta 6 tesisimizin de bu sene içerisinde temellerini atacağız, onun çalışmalarına başlamış durumdayız. Bir başka önemli konumuz, Beylikova’daki nadir toprak elementlerimiz. Onda da bu sene için endüstriyel tesisi kurmayla alakalı çok önemli bir aşamaya geldik. Bu üç tesisimizin temellerini bu sene atmayı hedefliyoruz.” dedi. Bakan Bayraktar, Eti Maden’i büyütmeye ve ekonomiye katkı yapmaya devam ettiklerini de kaydetti.
Bakan Bayraktar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle Eskişehir’de bulunan Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada çalışan işçilerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, ayrıca sahada incelemeler de gerçekleştirdi. Bakan Bayraktar’a ziyaretinde Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer ve diğer ilgililer eşlik etti. Bakan Bayraktar, Kırka’da basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu.
Eti Maden Medarıiftiharımız
Eti Maden’in Türkiye’nin medarıiftiharı olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Zira Türkiye’nin maden ihracatının yaklaşık yüzde 20’sini yapıyor. Yılda yaklaşık 1.3-1.4 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiriyoruz. 8 bine yakın çalışanıyla, Türkiye’nin muhtelif şehirlerindeki tesisleriyle hakikaten dünya çapında. Dünyadaki bor rezervlerinin çok önemli bir kısmına ve dünya bor pazarında da yüzde 65’lik bir pazar payına sahip.” dedi.
Kırka’da Yıllık 1,4 Milyon Tonluk Üretim
Bakan Bayraktar, yaklaşık 2 bin 600 çalışanın bulunduğu Kırka Tesisi’nin de yıllık 1,4 milyon tonluk üretim gerçekleştirdiğini anlattı.
3 Yeni Yatırım
Üç yeni yatırımın müjdesini veren Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Şu anda içinde bulunduğumuz tesis, aslında bizim lityum karbonat pilot tesisimiz. Malumunuz, pilot tesislerden sonra endüstriyel tesis üretimine geçiyoruz; İnşallah lityum karbonatta tesislerimizin temellerini bu sene atmayı hedefliyoruz. Penta 6 tesisimizin de bu sene içerisinde temellerini atacağız, onun çalışmalarına başlamış durumdayız. Bir başka önemli konumuz, Beylikova’daki nadir toprak elementlerimiz. Onda da bu sene için endüstriyel tesisi kurmayla alakalı çok önemli bir aşamaya geldik. Bu üç tesisimizin temellerini bu sene atmayı hedefliyoruz.” dedi.
300 Yeni İstihdam
2026 yılının Eti Maden ile Eskişehir’de ‘yatırım yılı’ haline geleceğini ifade eden Bakan Bayraktar, önümüzdeki yıllarda da bu yatırımların istihdama dönüşeceğini belirtti. Bakan Bayraktar, “Sadece Penta 6’da yaklaşık 300 yeni çalışma arkadaşımıza kavuşacağız.” açıklamasını yaptı.
Toplam 500 Milyon Dolarlık Yatırım
Bakan Bayraktar, söz konusu üç yatırımın 500 milyon dolarlık bir endüstriyel tesis yatırımı olduğunu da söyledi. Bakan Bayraktar, “Hem Eti Maden’i ve buradaki faaliyetleri büyütmeye devam ediyoruz hem de ülkemizin ihracatına, ekonomisine katkı yapmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Bayraktar, bütün işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü de kutladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Mayıs 2026 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak
13 Mayıs 2026 Ali Çetin’den CHP’li belediyelere dikkat çeken çıkış: “Keşke eleştirecek hizmet bulabilsek”
12 Mayıs 2026 Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
