SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » En Etkili Bilim İnsanları Listesinde ASÜ’den Beş İsim Var

En Etkili Bilim İnsanları Listesinde ASÜ’den Beş İsim Var

A - +

Ana Manşet - 04.11.2021 - 9:31

En Etkili Bilim İnsanları Listesinde ASÜ’den Beş İsim Var

ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı. Türkiye’den bin 150 akademisyenin yer aldığı listede bu yıl, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) görev yapan beş akademisyen de bulunuyor.

 

İlgili liste Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından hazırlanıyor ve Hollanda merkezli faaliyet gösteren Elsevier yayıncılık şirketi tarafından yayımlanıyor. Kariyer Boyu Etki ve Yıllık Etki şeklinde iki kategoride hazırlanan listenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler baz alınarak hazırlanan listede, ASÜ’de görev yapan beş akademisyen de bulunuyor. Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Talat Baran, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Işık, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Karataş, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Kaya ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Tolga Taner ilgili listeye girerek önemli bir başarı elde etti.

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yaptıkları çalışmalarla listede yer alma başarısı gösteren tüm akademisyenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021