SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » EMITT Fuarı’nda Aksaray Rüzgârı

EMITT Fuarı’nda Aksaray Rüzgârı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.02.2016 - 15:03

EMITT Fuarı’nda Aksaray Rüzgârı

İstanbul Beylikdüzü fuar alanında bu yıl 20.’si düzenlenen ”Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’ nda (EMITT) Aksaray standı göz doldurdu.

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan EMITT’te ilimizde öne çıkan kültür ve turizm değerlerimiz tüm yönleri ile ziyaretçilere sunuldu. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumların yanında, el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimiz sergilendi. Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler anlatılarak temsili Somuncu Baba ve Yunus Emre’ye Aksaray standını ziyaret edenler yoğun ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Anadolu Aslanı Aksaray Malaklısı” fuarın gözdesi oldu. 2016 EMITT Fuarı’nda Aksaray standı zengin içeriği ile ulusal basının da dikkatini çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Aksaray Standında

Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Aksaray standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 4 gün boyunca devam eden fuarda ayrıca çok sayıda ilin yöneticisi, turizm sektörü temsilcisi ve ulusal basın mensubu ilimiz standını ziyaret etti. İlimiz yöneticileri de fuar alanında yer alan diğer illeri ve turizm kuruluşlarını ziyaret ettiler. Fuara ilimizden Aksaray Valiliği koordinasyonunda; Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güzelyurt, Gülağaç İlçeleri, Ahiler Kalkınma Ajansı ve ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmeleri iştirak etti.

Tasavvufun Kalbi Aksaray

Oluşturulan Aksaray standında Aksaray’ın tasavvufi ağırlığı öne çıkarılırken ayrıca ilimizin Kapadokya unsuru değerlerine, köklü tarihi kimliğine yer verildi. Aksaray standına gelen ziyaretçilere Yunus Emre ve Somuncu Baba’ya ait öğüt ve şiirler dağıtılarak, Salihler Şehri Aksaray’a dikkat çekildi. Ayrıca 1 Nisan 2016 Cuma günü gösterime girecek olan ilimizin Manevi Mihmandarı Somuncu Baba Hazretlerinin hayatını anlatan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” sinema filminin de tanıtımı yapıldı.

Malaklı Yine Fuarın Gözdesi Oldu

Heybetli yapısı ve kendine münhasır özellikleri ile gittiği her yerde insanların ilgi ve alakasını celbeden Aksaray Malaklısı 2016 EMITT Turizm Fuarı’nda da izdihama sebep oldu. İlk olarak 2011 Emitt Turizm Fuarında boy gösteren Aksaray Malaklısı aradan geçen 5 yıl içerisinde sürdürülen istikrarlı tanıtım çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde bilinir bir Aksaray markası haline geldi. Çoban ve bekçi köpeği hüviyeti ile farklı özellikleri bulunan Aksaray Malaklıları, 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine güvenlik amaçlı alınmaya başlanmıştı.

Yöresel Aksaray Ürünlerine Yoğun İlgi

İlimiz standı içerisinde yer alan yöresel ürünler bölümünde Aksaray’da üretilen ve yetiştirilen ürünlere rağbet oldukça fazlaydı. Özellikle hammaddesi şekerpancarı olan ve üretimine yeni başlanan Pezikpare Tatlısına ilgi yoğun oldu. Ülkemizde en çok şekerpancarı yetiştiren iller arasında yer alan Aksaray, şekerpancarından yapılan başta Pezikpare Tatlısı olmak üzere ana maddesi pancar olan farklı ürünlerle de tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyor. Ayrıca yöresel ürünler bölümünde yer alan Aksaray Bulama Helvası, Aksaray Tahanlısı, Hasandağı Bal’ı, Eşmekaya Yoğurdu, Ağaçöeren Cevizi, Çerezlik Kabak ve Ayçiçeği ile Aksaray’daki fabrikalarımızda üretilen pişmaniye, peynir, sucuk, ve diğer et ve süt ürünlerine de ziyaretçiler hayran kaldılar.

En Etkin Tanıtım Yapan İl Ödülü Aksaray’a Verildi

Bu yıl 20.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te ‘En Etkin Tanıtım Yapan İl’’ ödülüne Aksaray layık görüldü.

TÜYAP fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anket çalışmalarının neticesinde fuarın en iyileri belirlendi. Fuarın son gününde en iyilerin yer aldığı ödüller sahiplerine verildi. En Etkin Tanıtım Yapan İl ödülü, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin oldu. Aksaray standının ödülünü İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN teslim aldı. Doğan yaptığı açıklamada, ülkemizden toplamda 150 il ve belde ile 71 ülkenin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı, yaklaşık 150 bin katılımcının ziyaret ettiği böylesine büyük bir fuarda ‘’En Etkin Tanıtım Yapan İl’’ ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Bu ve benzeri organizasyonlarla Aksaray’ın kültür ve turizm potansiyelinin ne denli güçlü olduğunun bir kez daha net bir şekilde anlaşıldığını belirten Doğan, Aksaray’ın tanıtımı çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021