SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Elazıg’da Uzman Eller Projesi Hibe Sözleşmesi İmzalandı…

Elazıg’da Uzman Eller Projesi Hibe Sözleşmesi İmzalandı…

A - +

Yerel Haberler - 24.06.2022 - 10:12

Elazıg’da Uzman Eller Projesi Hibe Sözleşmesi İmzalandı…

Elazıg’da Uzman Eller Projesi Hibe Sözleşmesi İmzalandı…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Uzman Eller Projesine başvuru yaparak projeden faydalanmaya hak kazanan 16 girişimci ile İl Müdürlüğümüz arasında sözleşme imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ; “ Proje ile amacımız bilgi ile toprağı birleştirmek, bilgi, ile hayvancılığı buluşturarak üniversite mezunu gençlerimizin edindikleri teorik bilgilerin sahadaki uygulamalarını devlet eliyle daha iyi noktalara taşımalarını sağlamaktır.

Kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik yapacak olan 16 proje sahibi üreticimize her türlü destek verilmeye devam edecektir” dedi.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesine İlişkin 4046 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve bu karar bağlı olarak çıkarılan tebliğ ve uygulama rehberi doğrultusunda; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ve depolanmasına yönelik projelere 100.000-TL karşılıksız hibe desteği verilmektedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021