SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Edibali Aksaray’da

Edibali Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 20.05.2015 - 17:45

Edibali Aksaray’da

Millet partisi genel başkanı Aykut Edibali Aksaray’da partililerle ve milletvekili adaylarıyla bir araya geldi.
Seçim çalışmaları nedeniyle Aksaray’a gelen Millet partisi genel başkanı Aykut Edibali’nin hedefinde hükümet vardı.
Biz yaparız, diğerleri konuşur gibi bir laf, bir iktidar partisi bunu nasıl söyleyebiliyor.
Ağaçlı Melendiz otelde sabah kahvaltısında basın mensuplarına ve partililere seslenen Edibali “Aksaray’dan çok itibarlarla güzel duygularla ayrılacağız. Ayrılmadan önce beraber olma fırsatı yakaladığımız için çok mutluyum. Aksaray’da Millet Partisinin çok büyük sempati kazandığını mesafeler aldığımızı gördüm. Ve şuana kadar yaptığımız karış karış Türkiye programı içinde vatandaşlarımızın sevinçlerini, bağlılıklarını umutlarını gördük. Yeşeren umutlarını gördük. Burada gözüme bir slagon erişti. Biz yaparız, diğerleri konuşur gibi bir laf, bir iktidar partisi bunu nasıl söyleyebiliyor. Bu nu nasıl afiş yapıyor bunu anlaya bilmiş değilim. Elbette bu bir iktidar partisi, iktidar partisi olduğunun farkına varamamış olmalı ki, iktidar partisi ircaa eder, iş yapar ve diğerleri de muhalefet partileri de onu tenkit ederler. Kritik ederler, değerlendirirler. Tabiî ki bizde kritik, tenkit tam anlaşılmış bir kelime değildir bir kavram değildir.
Siz vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak şöyle dursun onun parçalanmasını hızlandırıyorsunuz.
Millet Partisi muhalefetiyle, iktidarıyla kritiğin ne olduğunu icraatın ne olduğunu da inşallah önümüzdeki dönemlerde görmüş olacak. AKP iktidar partisinin yaptığı ne var ki? Değerlendirilecek olsun bir taraftan da. Evvela bir parti yaptığı yanlışlıkların farkına varmalı. Bir parti bir iktidar partisinden düşen 1 numaralı görev vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamaktır. Siz vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak şöyle dursun onun parçalanmasını hızlandırıyorsunuz. Teşvik ediyorsunuz. Parçalayıcılarla beraber oluyorsunuz. Evvela bu yanlış düşünceden vazgeçin. Mademki iktidar partisi bir şeyler yapıyor. Bizde bunu iyi mi yapıyor, kötü mü yapıyor değerlendirelim. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir. Bir yığın yaptıklarından bahsediyorlar. Bunların içinde iyileri olabilir ama bir Dominat ülkenin Dominyona yaptığı hizmetlerden çok farklı değil. Her yerde köprü yapılır, her yerde baraj yapılır. Bunlarla övünmenin anlamı yok. Sen iktidar partisi olarak bu vatana bu devlete bu milletin geleceğine yapmış olduğun kararı durdurmak mecburiyetindesin.
Siyasette insanlar seçimle gelirler, Seçimle giderler
Sayın başbakanı, Sayın Cumhurbaşkanını bir ölüm korkusu, bir idam korkusu sardı. Durup dururken idamdan bahsediyor, hemen şunu da ifade edeyim ki Mısır’da seçilmiş bir Cumhurbaşkanının Mısırlının idam edilmesi bizi üzer. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanın idam edilmesi bizi daha çok üzer. Ben böyle bir şeyi protesto ediyorum. İtiraz ediyorum. Böyle bir şey insan haklarına aykırıdır. Siyasette insanlar temel kural şudur. Siyasette insanlar seçimle gelirler. Seçimle giderler. Ön büyük ceza ayrıca hukuki veya cezayı hukuk kurallarına aykırı bir eyleminiz yoksa buna karşılık düşen bir meyide yoksa onun dışında siyasetçinin mediyesi siyaseti kaybetmek kazancıda seçimi kazanmak olmalıdır. Onun dışında idamlar cağ dışıdır. Türkiye de Adnan Menderes’in idamıyla artık bir sayfa kapanmıştır. Türkiye böyle bir siyasetin üzerine kan lekesini düşürmeyecektir. Bunda kararlıyız. Her hangi bir başbakanın seçilmiş kişinin görevinden alınmasına milletçe karşı çıkacağımıza bizim kararımızdır. Seçilmiş kişiye ister burada olsun isterse dışarıda olsun sahip çıkmak demokrasinin bir gereğidir.
Mısır ayrı bir ülkedir. Türkiye ayrı bir ülkedir.
Ama bu bize Mısırın içişlerine karışma hakkını vermez. Mısır ayrı bir ülkedir. Türkiye ayrı bir ülkedir. Keşke Sayın Cumhurbaşkanının veya başbakanın İslam dünyası ile komşularımızla ciddi dostluk ilişkileri olabilse ve Türkiye’nin ağırlığı bu ülkelerde hissedilebilseydi ben iyi bir yöneticiden şunu beklerdim. Başbakanlığı hak etmiş iyi yapan bir adamdan şunu beklerdim. Bir telefonla Mısır’daki idam durdurulabilirdi. Öyle bir şeyi yoksa ağırlı yok demektir. Türkiye bu çapta ağırlığı olan görüşleri, düşünceleri gerçekten kabul gören politikacılara siyasetçilere yöneticilere de layıktır.
Türkiye deki tüm sektörler ciddi bir sıkıntı içinde. Hayvancılık ölmüştür. Tarım ölmüştür. İşsizlik artmaktadır. Ne yazık ki ilerdeki yıllarda Millet partisi olarak bu milletimizin derdine çare olacağız dedi.
Toplantı sonunda ise basın mensuplarıyla sohbet eden Aykut Edibali Aksaray’ın tarihi hakkında da bilgi aldı.

Toplantıya Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Aksaray İl Başkanı İbrahim Harun Burak, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali’nin eşi Filiz Edibali, Milletvekili adayları Ali Ünal, Haşim Akkurt, Zekeriya Etmiş ve partililer katıldılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021