SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Dünya Süt Günü Kutlu Olsun

Dünya Süt Günü Kutlu Olsun

A - +

Aksaray Haberleri - 21.05.2019 - 15:58

Dünya Süt Günü Kutlu Olsun

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdür Bülent Saklav Dünya Süt Günü münasebeti ile verdiği demeçte sağlıklı ve başarılı toplumları doğru ve dengeli beslenmiş bireylerin oluşturduğunu vurguladı.

Aksaray’da bulunan okullarda verdikleri okul sütü ve farkındalık eğitimlerinde sütün önemi müdürlüğümüzce sıkça vurgulandı ve bu yıl 760 ilkokul öğrencisine eğitim verildi.

500’e yakın broşür dağıtımı yapıldığını vurgulayan Saklav, ’’Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz okul kantinleri denetimlerinde okullarımızda sağlıklı okul gıdalarının satışının teşvik ve izlenmesi hususu, azami dikkatle sürdürülmektedir.” dedi.

SÜTÜ ÇOKÇA TÜKETELİM.

Sütün insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Saklav, “İnsanların doğumdan itibaren aldıkları ilk besin olan süt, protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin öğesini bünyesinde bulunduran önemli bir gıda maddesidir. Başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021