SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Düğünde silahla ateş eden 8 şahıs gözaltına alındı

Düğünde silahla ateş eden 8 şahıs gözaltına alındı

A - +

Ana Manşet - 03.08.2022 - 9:59

Düğünde silahla ateş eden 8 şahıs gözaltına alındı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” pojesi kapsamında sorumluluk bölgemizde düzenlenen düğünlerde silahla havaya ateş etme sonucu meydana gelebilecek üzücü olayların önlenmesine yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Bu kapsamda; Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde bulunan İlçe, belde ve köylerde yapılan düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde silahla havaya ateş eden şahıslara yönelik Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 30 Temmuz-02 Ağustos 2022 tarihleri arasında icra edilen operasyon faaliyetinde, toplam (8) şahıs gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan M.B. (1982-E), H.T. (2000-E), Ş.K. (1999-E), M.B. (1990-E), H.B. (1987-E), R.K. (1994-E), V.Y. (1972-E), ve Y.P. (1998-E) isimli şahısların üzerlerinde, evlerinde ve eklentilerinde yapılan adli aramada; (4) adet tabanca, (5) adet kurusıkı tabanca, (4) adet av tüfeği, (310) adet 9 mm tabanca fişeeği, (16) adet kurusıkı tabanca fişeği ve (33) adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınarak gerekli adli işlemlere başlanmıştır.

Ayrıca icra edilen denetim faaliyetlerinde, Gaz ve Ses Fişeği Atabilen Tabancalar Hakkında Kanuna Muhalefet (Kurusıkı Tabanca) suçundan (6) kişiye toplam 14.136 TL, izinsiz düğün yapan (6) kişiye ise Emre Aykırı Davranıştan 3.486 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk alanlarımızda yapılan düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde, silahla ateş etme olaylarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde düğünlerini yapmaları için titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021