Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Doğum izninde yeni dönem: Başvurular 10 gün içinde başlayacak

Doğum izninde yeni dönem: Başvurular 10 gün içinde başlayacak

A - +

Yerel Haberler - 29.04.2026 - 0:00

Doğum izninde yeni dönem: Başvurular 10 gün içinde başlayacak

ANKARA-BHA

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, düzenlemenin bu akşam Resmi Gazete’de yayımlanmasının beklendiğini söyledi.

Göktaş, “Yayınlanmasının hemen ardından yürürlüğe girecek. 10 gün içerisinde anneler başvurularını yapabilecekler” dedi. Başvuru sürecine ilişkin detayların bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacağını vurgulayan Göktaş, vatandaşların süreci buradan takip edebileceğini ifade etti.

Çocuk Koruma Kanunu’nda yeni adımlar

Bakan Göktaş, Yılmaz Tunç ile yapılan görüşmelere de değinerek, Çocuk Koruma Kanunu’nda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan olayların bazı yasal boşlukları gündeme getirdiğini belirten Göktaş, Aile Bakanlığı’nın süreçlerde daha aktif rol alacağını söyledi.

“Koruyucu mekanizmalar güçlendirilecek”

Yeni düzenlemeler kapsamında bazı komisyonlarda bakanlığın doğrudan yer almasının planlandığını ifade eden Göktaş, tedbir kararlarından anlık haberdar olunmasının sağlanacağını belirtti. Önleyici politikalara dikkat çeken Göktaş, “Sosyal risk haritası ile henüz bir vaka oluşmadan gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Amacımız çocukları her türlü riskten koruyacak mekanizmaları daha güçlü hale getirmek” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021