SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Dereköy Barajı’nda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Dereköy Barajı’nda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

A - +

Yerel Haberler - 15.11.2021 - 9:42

Dereköy Barajı’nda Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

DSİ Balıkesir iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Balıkesir Susurluk Dereköy Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, ‘Çalışmaları devam eden Balıkesir Susurluk Dereköy Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 4 bin 160 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

‘Baraj ulaşım yoluna ait imalatların tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür YILDIZ, ‘Gövde temel kazıları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 36,50 metre ve su depolama kapasitesi 1,44 milyon m3 olan Balıkesir Susurluk Dereköy Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 243 bin 995 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021