SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Depremzedeler İçin İstihdam Seferberliği

Depremzedeler İçin İstihdam Seferberliği

A - +

Ana Manşet - 27.02.2023 - 17:40

Depremzedeler İçin İstihdam Seferberliği

Aksaray Valiliği öncülüğünde İŞKUR koordinasyonunda kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde depremden etkilen vatandaşlarımız için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak depremden etkilenen ve iş arayan vatandaşlarımız; Kredi yurtlar Kurumu, misafirhane, otel gibi konakladıkları yerlerde İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edilerek, kayıtları alınmakta ve güncellenmektedir. Ayrıca depremde yaraları en güçlü şekilde sarmak isteyen işverenlerimiz tarafından depremzedelere yönelik açmış oldukları açık iş ilanları ile eşleştirmeler gerçekleşmekte ve bu doğrultuda ilk etapta yaklaşık 50 kişi işe yerleşmiştir.

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI

Bunun yanı sıra Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları, Engelli Koçları, İş Kulüpleri tarafından Aksaray’da öğrenim gören, depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere kadın ve gençlere yönelik seminerler düzenlenerek iş arama becerileri, işgücü piyasası hakkında bilgiler, istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, özgeçmiş hazırlama, mülakat simülasyonu ve kişisel gelişim üzerine eğitimler düzenlenmektedir.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde gerçekleşen deprem nedeniyle “İstihdam Ve Danışmanlık Hizmetleri Eylem Planı” düzenlendi. Bu kapsamda depremden etkilenerek evlerde ikamet eden vatandaşlara iş arayan danışmanları telefon ve zoom aracılığıyla bilgilendirme gerçekleştirirken, yurt otel misafirhane gibi yerlerde konaklayan vatandaşlarımıza ise bizzat yerinde nitelikli danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca deprem bölgesinden gelen engelli vatandaşlarımızın istihdamı ve rehabilitasyonuna yönelik projeler engelli koçları tarafından gerçekleştirilerek iş gücü piyasası hakkında bilgi verilmektedir

DEPREMZEDELERE İŞBAŞI EĞİTİM VE TOPLUM YARARINA DESTEĞİ

Bunun yanı sıra aktif işgücü programları kapsamında İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Programı kapsamında da depremzede vatandaşlarımız istihdam edilmektedir. Aksaray’a gelen kalifiye elemanı alanında istihdam etmek, yaşadıkları şehirlere dönene kadar istihdamda tutmak için “Geçici İstihdam Projesi” düzenlenmektedir. Aksaray Valiliği öncülüğünde Kurmuş olduğumuz CV-Öz geçmiş ağı ile Aksaray’a gelen kalifiye personelleri işgücü piyasasındaki arz- talep dengesini gözeterek uygun eşleştirmelerle uygun işlere yönlendiriyoruz.

9. TEKSTİL ZİRVESİNDE DEPREMZEDE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ GÜNDEME ALINACAK

Bununla birlikte daha fazla vatandaşımızın istihdamdan yararlanabilmesi için önümüzdeki günlerde Sektörel Buluşmalar kapsamında düzenlenen “9. Tekstil Zirvesi” gerçekleşecek olup bu toplantıda “+1 Depremzede İstihdamına” yönelik çalışma önerileri ele alınacaktır

Kahramanmaraş merkezli başlayan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Aksaray Valiliği öncülüğünde İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1.000 kişiye danışmanlık hizmeti sunulmuştur. İlk etapta 50 kişi işe yerleşmiştir.

İlimiz iş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak ve yararlarımızı sarmak için Aksaray Valiliğimiz öncülüğünde; Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda “Depremzede İstihdam Seferberliği” başlamıştır. Aksaray Çalışma ve İş Kurma İl Müdürlüğümüzce depremde zarar gören ve ilimize intikal eden iş gücüne ulaşılarak, kayıt almaya ve İş ve Meslek danışmanlığı uygulamaya yönelik faaliyetler başlatılmıştır. Bu şekilde deprem nedeniyle ilimize intikal eden iş gücünün niteliğine ilişkin verirler elde edilerek istihdamda eşleştirme sürecinin ilk adımı sağlanacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021