SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim » Deprem Bölgesindeki Su Kaynakları Yerinde İncelendi

Deprem Bölgesindeki Su Kaynakları Yerinde İncelendi

A - +

Eğitim - 07.04.2023 - 16:21

Deprem Bölgesindeki Su Kaynakları Yerinde İncelendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güllü’nün, deprem bölgesindeki su kaynaklarına ilişkin hazırladığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendi.

 

1002-C Acil Destek Programı kapsamında desteklenen “Kahramanmaraş Depremi Sonrası Su Kaynaklarında Oluşan Mineralojik ve Kimyasal Kirliliklerin Acilen Yerinde İncelenmesi” başlıklı projesine ilişkin bilgiler veren Özlem Güllü, temel amaçlarının depremden hemen sonra su kaynaklarında meydana gelen veya gelebilecek olası kirlenmelere dair somut veriler almak olduğunu belirtti. Proje kapsamında Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’da beş günlük bir saha çalışması yapıldığını ve su kaynaklarından numuneler alındığını ifade eden Dr. Özlem Güllü, “Kirlenme ve kirliliğin kaynakları konularında da incelemeler yapıyoruz. Diğer yandan Şanlıurfa/Balıklıgöl’de deprem sonrası yaşanan bulanıklığın nedenlerini de araştırıyoruz” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışması münasebetiyle Dr. Öğr. Üyesi Özlem Güllü’yü tebrik etti ve başlarılar diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021