SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Çorum’dan İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Çorum’dan İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

A - +

Yerel Haberler - 15.06.2022 - 9:22

Çorum’dan İlk Hac Kafilesi Uğurlandı
İki yıllık pandemi arasından sonra Suudi Arabistan’ın yurt dışından hacı adayı kabul etmesiyle birlikte Çorum’dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı…
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonu kapsamında iki yıl aradan sonra ilk hac kafilesi, Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Belediyesi organizesinde Çorum şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan uğurlama programı sonrası dualarla yolcu edildi.
Uğurlama programı öncesi hacı adayları ve yakınlarına Çorum İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama programına; Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül, din gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, hac yolculuğunun ülkemizde binde bir kişiye nasip olan bir duygu olduğunu belirtti. Müftü Biçer, “Bizlerden o mübarek topraklara, Efendimiz (SAV)’e selam götürmenizi istirham ediyor, şimdiden haccınızın mebrur, say’inizin meşkur, zenbinizin mağfur ve ticaretinizin lentebur olmasını diliyor, Salimen gitmenizi ganimen gelmenizi Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.“ ifadelerini kullandı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bu merasim çok kıymetli bir merasim. Dünyanın merkezinden dünyanın kalbine yolcuları uğurlayacağız. Yıllar sonra bu duyguyu yeniden yaşıyor olmanın kelimelerle bir tarifi yok. Rabbim yolunuzu açık, Haccınızı hayırlı eylesin.” dedi.
Konuşmaların ardından, kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Aygül, hacı uğurlama duası yaptı.
Lebbeyk ve Allahuekber nidalarıyla tamamlanan programın ardından Ankara 5. kafilenin 121 hac yolcusu 6 görevlisiyle birlikte yola çıktı…
Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021